Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Valaisimet ovat osa sisustusta - jokaiseen sisustustyyliin sopivat valaisimet SuperLEDiltä

Sisustustyylejä on yhtä monta kuin on meitä ihmisiäkin. Yksi suosii mahdollisimman minimalistista kun taas toinen tykkää kerätä paljon erilaisia tavaroita ja esineitä kotiinsa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa sisustaa, vaan jokainen sisustaa oman makunsa mukaan. Joku seuraa mielellään sisustustrendejä ja haluaa pysyä aallon harjalla, kun taas toinen tekee valintoja oman mielensä mukaan tietämättä, mikä on tällä hetkellä muodissa. Ja kaikki nämä tyylit ovat juuri oikeita. Kodin pitää näyttää omalta ja siellä täytyy viihtyä.

On monia tapoja sisustaa ja tehdä kodista miellyttävämpi paikka. Erilaisilla tekstiileillä, väreillä, huonekaluilla ja koriste-esineillä saadaan tuotua uutta ilmettä kotiin. Mutta ei unohdeta yhtä tärkeää asiaa – nimittäin valaisimia. Vaikka valaisimien pääasiallinen tehtävä on valaista koti oikealla tavalla, ovat ne myös osa sisustusta. Valaisimen ulkonäkö vaikuttaa suuresti myös tilan ilmeeseen. Myös valon värisävyillä on vaikutusta sisustukseen, sillä esimerkiksi kirkas valkoinen ja lämmin valkoinen toistavat värejä ihan eri tavoin vaikuttaen tilan yleisilmeeseen.

SuperLEDin valikoimasta löytyy valtavat määrät eri näköisiä, mallisia, värisiä ja tyylisiä valaisimia jokaiseen tyyliin. Olipa sisustuksesi sitten minimalisitinen tai täynnä erilaista designia, meiltä löytyy varmasti sinun sisustukseesi sopivat valaisimet. Tässä tekstissä esittelemme muutamaan erilaiseen sisustustyyliin sopivia valaisimia. 

Minimalistiseen valaistukseen sopivat hyvin yksinkertaiset upotettavat alasvalot

Minimalistiseen sisustukseen sopivat valaisimet

Minimalistisessa sisustustyylissä keskitytään yksinkertaisuuteen. Tavaraa on mahdollisimman vähän eikä ylimääräisiä koriste-esineitä näy. Tällöin myös valaisimelta vaaditaan huomaamattomuutta ja yksinkertaisuutta. Minimalistiseen valaistukseen sopivat hyvin yksinkertaiset upotettavat alasvalot, sillä ne ovat upotettavuutensa ansiosta huomaamattomia ja yleisilmeeltään simppelin tyylikkäitä. Valitsemalla vielä katon kanssa samanvärinen kehys valaisimelle, on lopputulos todella huomaamaton.

Myös erilaiset LED-paneelit ja LED-plafondit sopivat hyvin pelkistettyyn sisustukseen, sillä ne ovat ulkonäöltään hyvin yksinkertaisia, mutta tehokkaita valaisimia.

LED-alasvalo OODI-3
LED-paneeli RANDI-3
LED-plafondi SADE
Boheemiin sisustukseen sopivat rottinkiset valaisimet

Boheemiin sisustukseen sopivat valaisimet

Boheemissa sisustuksessa korostuu luonnonmukaisuus eli luonnonmateriaalit ja –värit. Boheemissa tyylissä käytetään runsaasti tekstiilejä ja suositaan erilaisia bambu- ja rottinkikalusteita. Viherkasvit, mehikasvit, kuivakukat ja –heinät kuuluvat oleellisena osana boheemiin sisustukseen. Rottinkiset ja muut luonnonmateriaalista valmistetut valaisimet sopivatkin hyvin boheemiin sisustukseen.

KUUPPA-riippuvalaisin
Sessak Celine -riippuvalaisin
Sessak Coco riippuvalaisin
Selkeälinjaiset ja modernit valaisimet sopivat hyvin skandinaaviseen sisustukseen

Skandinaaviseen sisustukseen sopivat valaisimet

Skandinaavinen sisustustyyli on selkeälinjaista, modernia ja ajatonta. Vaaleat sävyt, luonnonvalo ja pelkistetty tunnelma ovat myös läsnä tässä sisustuksessa. Skandinaavisessa sisustuksessa hyödynnetään luonnonmateriaaleja ja maanläheisiä sävyjä. Selkeälinjaiset ja modernit valaisimet sopivat hyvin tähän sisustustyyliin. Koska sävyt ovat muuten vaaleita, voidaan esimerkiksi mustilla valaisimilla tuoda sisustukseen tummia väriläikkiä. 

LED-riippuvalaisin SYLINTERI
Sessak Zeone 4-os riippuvalaisin
Sessak Aiden lattiavalaisin
Sessak Zeone 4-os riippuvalaisin, mattamusta 
Teolliseen sisustukseen sopivat rouheat valaisimet

Teolliseen/loft –sisustukseen sopivat valaisimet

Teollisessa tyylissä on paljon rustiikkia ja rouheutta sekä boheemia tunnelmaa. Loft-asunnolla tarkoitetaan asumiskäyttöön muutettua tilaa, joka on aikaisemmin toiminut esimerkiksi tehtaana. Loft-asunnot ovat tyypillisesti avaria ja niissä on säilytetty jotakin alkuperäisestä rakennuksesta, kuten esimerkiksi tiiliseinä ja korkeat ikkunat. Rouheaan sisustukseen sopivat myös rouheat ja näyttävät valaisimet. Myös esimerkiksi kauniita tiiliseiniä tai muita yksityiskohtia voidaan korostaa kohdevalaisimilla.

Sessak Captain riippuvalaisin
Sessak Bell riippuvalaisin
LED-kohdevalo FOCUS
Sessak Bell riippuvalaisin, hiekanmusta 
Klassiseen sisustustyyliin sopivat monenlaiset valaisimet

Klassiseen sisustukseen sopivat valaisimet

Kotoisan klassinen tyyli taipuu moneksi. Klassisessa sisustuksessa suositaan vaaleita maanläheisiä värejä beigestä harmaan eri sävyihin. Perusvärejä piristetään iloisen värisillä yksityiskohdilla. Kalusteissa suositaan suoraviivaisuutta ja pitkää käyttöikää. Klassinen sisustustyyli on harkittu ja tyylikäs mutta kestää elämää.

Tähän sisustustyyliin sopivat monenlaiset valaisimet. Yleisvaloksi sopivat kaikenlaiset alasvalot, LED-paneelit, LED-plafondit ja muut kattovalaisimet. Erilaisilla LED-seinä- ja sisustusvalaisimilla saadaan lisättyä piste i:n päälle. Kuitenkin lasiset ja metalliset yksityiskohdat tuovat ylellisyyttä, joten niiden käyttö esimerkiksi valaisimissa voi olla suotavaa. 

LED-paneeli SLIM
LED-seinävalaisin VINO
Sessak Mason riippuvalaisin

Yhtä monta sisustustyyliä kuin on ihmisiäkin

Tässä on esiteltynä vain joitakin esimerkkejä ja vaihtoehtoja erilaisiin sisustustyyleihin sopivista valaisimista. Sisustustyylejä on loputtomasti ja näin myös valaisinvaihtoehtoja on paljon. Ei myöskään ole missään nimessä kiellettyä yhdistellä erilaisia sisustustyylejä, kuten monet varmasti tekevätkin. Kuten sanottua, sisustustyylejä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin. Pääasia on, että valitsee omaan makuun sopivat sisustuselementit ja valaisimet omaan kotiinsa.

Valaisinta valitessa on paljon asioita, joita tulee ottaa huomioon: esimerkiksi valon väri, valaisimen teho, käyttötarkoitus ja asennuspaikka. On kuitenkin tärkeää, että myös valaisimen ulkonäkö miellyttää silmää ja sopii muuhun sisustukseen.

Millainen valaisin sopii sinun kotiisi? Tutustu laajaan valikoimaamme ja löydät varmasti sopivan valaisimen juuri sinun makuusi!

Tutustu valikoimaan > 

24.4.2024

Kuinka valita oikea valaisin ruokapöydän päälle

Valaistus on avainasemassa luotaessa tunnelmaa ja toiminnallisuutta kotiin, ja sen merkitys korostuu erityisesti ruokailutilassa. Ruokapöydän päällä roikkuva valaisin on paljon enemmän kuin vain käytännöllinen tarve – se on keskeinen elementti, joka määrittää koko tilan ilmeen ja vaikuttaa olennaisesti siihen, miten tilaa käytetään.

18.4.2024

Liiketunnistin vs hämäräkytkin: kumpi ulkovalaistukseen?

Nykyajan teknologia tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotien ulkovalaistuksen automatisointiin, jotka lisäävät sekä mukavuutta että turvallisuutta. Kaksi suosittua teknologiaa tässä yhteydessä ovat liiketunnistimet ja hämäräkytkimet. Molemmat teknologiat mahdollistavat valojen hallinnan automaattisesti eri tavoin, mutta kumpi niistä on paras valinta omalle pihallesi?

10.4.2024

Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

19.3.2024

Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

13.3.2024

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

8.3.2024

Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

28.2.2024

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti