Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

Kattovalaisinten suunnittelun periaatteet

Kattovalaisinten, kuten muunkin valaistuksen kohdalla, on useita seikkoja, joita tulee ottaa huomioon, jotta tilasta saadaan toimiva ja viihtyisä.

1. Valon määrä ja laatu:

 • Valitse kattovalaisin, joka tarjoaa riittävän valon määrän tilan kokoon ja käyttötarkoitukseen nähden. LED-tähtitaivas voi luoda ainutlaatuisen tunnelman makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen, kun taas keittiöön ja työtiloihin suositellaan kirkkaampaa ja tasaisesti jakautuvaa valoa.

2. Asennus ja sijoittelu:

 • Kattolampun asennus ja sijoittelu ovat avainasemassa valaistuksen onnistumisessa. Huomioi mahdolliset rakenteelliset seikat, kuten sähköpisteiden sijainnit. Monissa tapauksissa kattovalaisimen asennus on suoraviivaista, mutta esimerkiksi kattoon upotettavat spottivalot tai kohdevalaisimet vaativat tarkempaa suunnittelua ja asennusta.

  3. Valaistuksen monipuolisuus:

  • Yhdistele eri tyyppisiä valaisimia: keskeinen kattovalaisin luo yleisvalaistuksen, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot voivat korostaa tilan arkkitehtuurisia yksityiskohtia tai taideteoksia. Kattovalaisin liiketunnistimella sopii hyvin esimerkiksi eteiseen tai kylpyhuoneeseen lisäämään käytännöllisyyttä.

  4. Tyyli ja design:

  • Valitse valaisin, joka sopii tilan sisustukseen ja henkeen. Moderni musta kattovalaisin tai minimalistinen valkoinen kattovalaisin voi sopia monenlaiseen sisustukseen, kun taas puusta valmistettu kattovalaisin tuo lämpöä ja luonnonläheisyyttä.

  5. Erikoisvalaisimet:

  • Harkitse erikoisvalaisimia, kuten LED-kattovalaisinta, jossa on integroitu tähtitaivas efekti, erityisesti makuuhuoneeseen tai rentoutumistilaan. Tämä lisää tilaan taianomaisuutta ja rentouttavaa tunnelmaa.

  6. Ulkovalaisimet:

  • Älä unohda ulkotiloja. Kattovalaisin ulos, kuten terassille tai kuistille, parantaa ulkotilojen käytettävyyttä ja turvallisuutta.

  Eri tiloissa on erilaiset tarpeet valaistukselle

  Kaikkiin tiloihin ei suinkaan sovellu samanlaiset valaistusratkaisut, sillä eri tiloilla on erilaiset käyttötarpeet. Valaistusta suunniteltaessa tulee ottaa huomioon, mihin kyseistä tilaa käytetään ja mitä se vaatii valaistukselta. Valaisinvalinnat tehdään sen perusteella, millaista valaistusta huoneessa tarvitaan. Tarkastellaan seuraavaksi eri tilojen valaistustarpeita ja annetaan esimerkkejä, millainen kattovalaistus tilaan sopii.

  Kiskovalaisimet tarjoavat joustavuutta olohuoneen valaistukseen

  Olohuone

  Olohuone on monikäyttöinen tila, jossa viihdytään, rentoudutaan ja otetaan vastaan vieraita. Valaistuksen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon tilan monikäyttöisyys ja käyttötarkoitukset. Yleisvalaistuksen lisäksi on hyvä huomioida lukunurkkauksen, työskentelyalueen tai taide-esineiden korostusvalaistus. Kohdevalaisimet ja kiskovalaisimet tarjoavat joustavuutta valaistukseen, ja tunnelmavalaistuksen saa aikaan esimerkiksi LED-nauhoilla tai seinävaloilla.

  Esimerkki: Olohuoneeseen sopii keskeinen, tehokas LED-kattovalaisin yleisvalaistukseen, kiskovalaisimet taideteosten tai hyllyjen korostamiseen ja LED-nauhat epäsuoraa tunnelmavalaistusta varten.

  Upotetut LED-alasvalot keittiön katossa

  Keittiö

  Keittiön valaistuksessa korostuu työskentelyvalon tarve. Kattovalaisimen tulisi tarjota riittävä valaistus ruoanlaittoon ja muuhun työskentelyyn. Lisäksi valaistuksen tulisi olla tasainen, välttäen varjoja työtasoilla. LED-paneelit tai upotettavat alasvalot ovat suosittuja vaihtoehtoja keittiöön.

  Esimerkki: Keittiöön sopii kirkas ja tasainen valo, esimerkiksi useampi upotettu LED-alasvalo työtasojen yllä ja pinta-asennettava, moderni LED-kattovalaisin yleisvaloksi.

  musta kattovalaisin makuuhuoneen katossa yhdessä riippuvalaisimen kanssa tuo tunnelmaa

  Makuuhuone

  Makuuhuoneen valaistuksessa tavoitellaan rentouttavaa ja rauhoittavaa tunnelmaa. Himmeä valaistus ja lämpimän sävyiset valot ovat suositeltavia. Makuuhuoneeseen voidaan asentaa myös tähtitaivas-efektiä tarjoava LED-kattovalaisin, joka luo ainutlaatuisen tunnelman.

  Esimerkki: Makuuhuoneeseen sopii keskeinen, himmennettävä kattovalaisin lämpimällä valolla ja seinävalaisimet lukulampuiksi sängyn molemmin puolin.

  LED-paneeli kylpyhuoneen katossa tarjoaa kirkkaan ja tasaisen valon

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen valaistuksessa tärkeää on turvallisuus ja kosteudenkestävyys. Valaistuksen tulisi olla riittävän kirkas, mutta samalla häikäisemätön. IP-luokitellut valaisimet ovat suositeltavia kosteiden tilojen valaistukseen.

  Esimerkki: Kylpyhuoneeseen sopii IP44-suojattu, pinta-asennettava LED-kattovalaisin, joka tarjoaa kirkkaan ja tasaisen valon.

  eteisen kattovalaisin valaisee koko tilan

  Eteinen

  Eteisen valaistuksessa tavoitellaan kutsuvaa ja käytännöllistä valaistusta. Valon tulisi olla riittävän kirkas, jotta ulkovaatteiden pukeminen ja muut toiminnot sujuvat helposti. Kattovalaisin liiketunnistimella on hyvä vaihtoehto eteiseen, sillä se syttyy automaattisesti ja tarjoaa välitöntä valoa.

  Esimerkki: Eteiseen sopii moderni LED-kattovalaisin, joka on varustettu liiketunnistimella. Lisäksi kapeat kohdevalaisimet voivat korostaa taidetta tai muita sisustuselementtejä.

  Yhteenveto

  Hyvin suunniteltu kattovalaistus lisää tilan toimivuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Valitsemalla oikeanlaiset kattovalaisimet – oli kyseessä sitten LED-kattovalaisin keittiöön, tähtitaivas makuuhuoneeseen tai spottivalot olohuoneen kattoon – voit merkittävästi parantaa asumisen laatua. Kattovalaisimen valinnassa ja asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon sekä esteettiset että toiminnalliset näkökohdat.

  SuperLEDin valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kattovalaisimista eri asennustavoilla. Olipa tyylisi minimalistinen, moderni, boheemi tai luonnonläheinen – meiltä löytyy tarpeisiisi sopiva valaisin! Tutustu laajaan valikoimaamme ja ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kaipaat apua valaisinvalintojen kanssa.

  Upotettavat alasvalot >>

  Pinta-asennettavat valaisimet >>

  Ulkovalaisimet kattoon >>

  Kiskovalaisimet >>

  Sisustusvalaisimet >>

  26.6.2024

  Eteisen valaistus: Näin valitset oikean valaisimen eteiseen

  Eteinen on kodin käyntikortti ja sen valaistus vaikuttaa merkittävästi ensivaikutelmaan. Hyvin suunniteltu eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Eteinen on usein ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen tulisi olla kutsuva ja toimiva. Oikeanlainen valaistus voi tehdä ihmeitä jopa pienelle ja kapealle eteiselle, tuoden tilan parhaat puolet esille ja tehden siitä viihtyisän.

  18.6.2024

  Vaatehuoneen valaistus: Näin valitset parhaan valaisimen

  Vaatehuone on tila, jossa oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää. Hyvä vaatehuoneen valaistus helpottaa vaatteiden valintaa, tuo esiin niiden värit ja materiaalit oikealla tavalla sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa käymme läpi, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

  10.6.2024

  Korkean tilan valaisin | Sopiva valo avoimeen tilaan

  Valaisimen valinta korkeaan tilaan voi olla haasteellinen, mutta samalla erittäin palkitseva projekti. Korkean tilan valaisin ei ainoastaan tarjoa tarvittavaa valaistusta, vaan se toimii myös tilan keskipisteenä ja tyylin määrittäjänä. Tässä blogissa käsittelemme, miten valita juuri sopiva valaisin avoimeen tilaan, sekä mitä seikkoja tulee huomioida, kun haetaan näyttävää valaisinta korkeaan tilaan.

  4.6.2024

  Mikä on himmennettävä valaisin ja miksi valita sellainen?

  Himmennettävät valaisimet ovat yleistyneet viime vuosina ja niistä on tullut suosittu valinta monissa kodeissa ja työtiloissa. Mutta mikä himmennettävä valaisin oikein on ja miksi se on niin suosittu? Tässä blogissa käymme läpi, mitä himmennettävät valaisimet ovat, miten ne toimivat ja mitkä ovat niiden hyödyt. Erityisesti keskitymme himmennettäviin LED-valaisimiin, jotka ovat energiatehokkaita ja monipuolisia.

  29.5.2024

  Kattovalaisimen asennus itse | helppo opas

  Kattovalaisimen asentaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla se sujuu helposti ja turvallisesti. Tässä oppaassa käymme läpi, miten asennat kattovalaisimen itse muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Olitpa sitten muuttamassa uuteen kotiin tai päivittämässä vanhaa valaisinta, näillä vinkeillä onnistut varmasti. Näiden ohjeiden avulla vältät yleiset virheet ja varmistat, että valaisin pysyy turvallisesti paikallaan ja toimii moitteettomasti.

  23.5.2024

  Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

  Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

  15.5.2024

  Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

  Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

  Ostoskori

  Ostoskorisi on tyhjä
  Jätä viesti