Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

Kattovalaisinten suunnittelun periaatteet

Kattovalaisinten, kuten muunkin valaistuksen kohdalla, on useita seikkoja, joita tulee ottaa huomioon, jotta tilasta saadaan toimiva ja viihtyisä.

1. Valon määrä ja laatu:

 • Valitse kattovalaisin, joka tarjoaa riittävän valon määrän tilan kokoon ja käyttötarkoitukseen nähden. LED-tähtitaivas voi luoda ainutlaatuisen tunnelman makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen, kun taas keittiöön ja työtiloihin suositellaan kirkkaampaa ja tasaisesti jakautuvaa valoa.

2. Asennus ja sijoittelu:

 • Kattolampun asennus ja sijoittelu ovat avainasemassa valaistuksen onnistumisessa. Huomioi mahdolliset rakenteelliset seikat, kuten sähköpisteiden sijainnit. Monissa tapauksissa kattovalaisimen asennus on suoraviivaista, mutta esimerkiksi kattoon upotettavat spottivalot tai kohdevalaisimet vaativat tarkempaa suunnittelua ja asennusta.

  3. Valaistuksen monipuolisuus:

  • Yhdistele eri tyyppisiä valaisimia: keskeinen kattovalaisin luo yleisvalaistuksen, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot voivat korostaa tilan arkkitehtuurisia yksityiskohtia tai taideteoksia. Kattovalaisin liiketunnistimella sopii hyvin esimerkiksi eteiseen tai kylpyhuoneeseen lisäämään käytännöllisyyttä.

  4. Tyyli ja design:

  • Valitse valaisin, joka sopii tilan sisustukseen ja henkeen. Moderni musta kattovalaisin tai minimalistinen valkoinen kattovalaisin voi sopia monenlaiseen sisustukseen, kun taas puusta valmistettu kattovalaisin tuo lämpöä ja luonnonläheisyyttä.

  5. Erikoisvalaisimet:

  • Harkitse erikoisvalaisimia, kuten LED-kattovalaisinta, jossa on integroitu tähtitaivas efekti, erityisesti makuuhuoneeseen tai rentoutumistilaan. Tämä lisää tilaan taianomaisuutta ja rentouttavaa tunnelmaa.

  6. Ulkovalaisimet:

  • Älä unohda ulkotiloja. Kattovalaisin ulos, kuten terassille tai kuistille, parantaa ulkotilojen käytettävyyttä ja turvallisuutta.

  Eri tiloissa on erilaiset tarpeet valaistukselle

  Kaikkiin tiloihin ei suinkaan sovellu samanlaiset valaistusratkaisut, sillä eri tiloilla on erilaiset käyttötarpeet. Valaistusta suunniteltaessa tulee ottaa huomioon, mihin kyseistä tilaa käytetään ja mitä se vaatii valaistukselta. Valaisinvalinnat tehdään sen perusteella, millaista valaistusta huoneessa tarvitaan. Tarkastellaan seuraavaksi eri tilojen valaistustarpeita ja annetaan esimerkkejä, millainen kattovalaistus tilaan sopii.

  Kiskovalaisimet tarjoavat joustavuutta olohuoneen valaistukseen

  Olohuone

  Olohuone on monikäyttöinen tila, jossa viihdytään, rentoudutaan ja otetaan vastaan vieraita. Valaistuksen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon tilan monikäyttöisyys ja käyttötarkoitukset. Yleisvalaistuksen lisäksi on hyvä huomioida lukunurkkauksen, työskentelyalueen tai taide-esineiden korostusvalaistus. Kohdevalaisimet ja kiskovalaisimet tarjoavat joustavuutta valaistukseen, ja tunnelmavalaistuksen saa aikaan esimerkiksi LED-nauhoilla tai seinävaloilla.

  Esimerkki: Olohuoneeseen sopii keskeinen, tehokas LED-kattovalaisin yleisvalaistukseen, kiskovalaisimet taideteosten tai hyllyjen korostamiseen ja LED-nauhat epäsuoraa tunnelmavalaistusta varten.

  Upotetut LED-alasvalot keittiön katossa

  Keittiö

  Keittiön valaistuksessa korostuu työskentelyvalon tarve. Kattovalaisimen tulisi tarjota riittävä valaistus ruoanlaittoon ja muuhun työskentelyyn. Lisäksi valaistuksen tulisi olla tasainen, välttäen varjoja työtasoilla. LED-paneelit tai upotettavat alasvalot ovat suosittuja vaihtoehtoja keittiöön.

  Esimerkki: Keittiöön sopii kirkas ja tasainen valo, esimerkiksi useampi upotettu LED-alasvalo työtasojen yllä ja pinta-asennettava, moderni LED-kattovalaisin yleisvaloksi.

  musta kattovalaisin makuuhuoneen katossa yhdessä riippuvalaisimen kanssa tuo tunnelmaa

  Makuuhuone

  Makuuhuoneen valaistuksessa tavoitellaan rentouttavaa ja rauhoittavaa tunnelmaa. Himmeä valaistus ja lämpimän sävyiset valot ovat suositeltavia. Makuuhuoneeseen voidaan asentaa myös tähtitaivas-efektiä tarjoava LED-kattovalaisin, joka luo ainutlaatuisen tunnelman.

  Esimerkki: Makuuhuoneeseen sopii keskeinen, himmennettävä kattovalaisin lämpimällä valolla ja seinävalaisimet lukulampuiksi sängyn molemmin puolin.

  LED-paneeli kylpyhuoneen katossa tarjoaa kirkkaan ja tasaisen valon

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen valaistuksessa tärkeää on turvallisuus ja kosteudenkestävyys. Valaistuksen tulisi olla riittävän kirkas, mutta samalla häikäisemätön. IP-luokitellut valaisimet ovat suositeltavia kosteiden tilojen valaistukseen.

  Esimerkki: Kylpyhuoneeseen sopii IP44-suojattu, pinta-asennettava LED-kattovalaisin, joka tarjoaa kirkkaan ja tasaisen valon.

  eteisen kattovalaisin valaisee koko tilan

  Eteinen

  Eteisen valaistuksessa tavoitellaan kutsuvaa ja käytännöllistä valaistusta. Valon tulisi olla riittävän kirkas, jotta ulkovaatteiden pukeminen ja muut toiminnot sujuvat helposti. Kattovalaisin liiketunnistimella on hyvä vaihtoehto eteiseen, sillä se syttyy automaattisesti ja tarjoaa välitöntä valoa.

  Esimerkki: Eteiseen sopii moderni LED-kattovalaisin, joka on varustettu liiketunnistimella. Lisäksi kapeat kohdevalaisimet voivat korostaa taidetta tai muita sisustuselementtejä.

  Yhteenveto

  Hyvin suunniteltu kattovalaistus lisää tilan toimivuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Valitsemalla oikeanlaiset kattovalaisimet – oli kyseessä sitten LED-kattovalaisin keittiöön, tähtitaivas makuuhuoneeseen tai spottivalot olohuoneen kattoon – voit merkittävästi parantaa asumisen laatua. Kattovalaisimen valinnassa ja asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon sekä esteettiset että toiminnalliset näkökohdat.

  SuperLEDin valikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kattovalaisimista eri asennustavoilla. Olipa tyylisi minimalistinen, moderni, boheemi tai luonnonläheinen – meiltä löytyy tarpeisiisi sopiva valaisin! Tutustu laajaan valikoimaamme ja ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kaipaat apua valaisinvalintojen kanssa.

  Upotettavat alasvalot >>

  Pinta-asennettavat valaisimet >>

  Ulkovalaisimet kattoon >>

  Kiskovalaisimet >>

  Sisustusvalaisimet >>

  10.4.2024

  Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

  Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

  19.3.2024

  Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

  Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

  13.3.2024

  Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

  Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

  8.3.2024

  Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

  Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

  28.2.2024

  Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

  Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

  21.2.2024

  Kylpyhuoneen valaisin - Opas kylpyhuoneen valaistukseen

  Kylpyhuoneen valaistuksella on merkittävä rooli jokapäiväisessä elämässämme, vaikuttaen paitsi tilan toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen myös viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Valon avulla voimme luoda tilasta käytännöllisen ja visuaalisesti kutsuvan. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme kylpyhuoneen valaistuksen maailmaan, tarjoten kattavan oppaan siitä, kuinka valita oikeat valaisimet, lamput ja valopeilit kylpyhuoneeseesi.

  14.2.2024

  Makuuhuoneen valaisin - Millainen valaistus makuuhuoneeseen?

  Makuuhuone on kotimme pyhäkkö, paikka, jossa päivän murheet sulkeutuvat oven ulkopuolelle ja lepo ottaa vallan. Sen tunnelma ja viihtyisyys ovat avainasemassa, kun tavoitteena on rauhoittuminen ja virkistävä uni. Valaistuksen rooli tässä pyrkimyksessä on keskeinen, sillä se ei ainoastaan valaise huonetta, vaan luo myös tunnelmaa, vaikuttaa mielialaan ja jopa parantaa unen laatua. Oikeanlainen valaistus makuuhuoneessa voi siis olla ratkaiseva tekijä hyvän yöunen saavuttamiseksi.

  Ostoskori

  Ostoskorisi on tyhjä
  Jätä viesti