Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

Tässä blogissa käsittelemme, miten erilaiset valot, kuten LED-valokuitusarjat ja LED-kiuaskuituvalaisimet, voivat muuttaa saunasi ilmettä ja luoda haluamasi tunnelman. Annamme käytännön vinkkejä ja ideoita siitä, miten valitset oikeat valot juuri sinun saunaasi, huomioiden niin turvallisuuden, energiatehokkuuden kuin esteettisyydenkin. Olipa kyseessä lempeän hämärän luominen tai kirkkaan valon tuominen saunatilaan, tästä oppaasta löydät vinkit juuri sinulle sopivan saunavalon valitsemiseen.

Millaiset valot saunaan?

Saunavalot ja niiden vaikutus tunnelmaan

Saunan valaistus on paljon enemmän kuin vain valonlähde; se on tunnelman taikuri. Eri tyyppiset valot voivat herättää erilaisia tuntemuksia ja vaikuttaa suuresti siihen, millaisen kokemuksen sauna tarjoaa.

LED-valokuitu saunasarja: Tämäntyyppinen valaistus tarjoaa upean visuaalisen elämyksen, joka muistuttaa tähtitaivasta. LED-valokuidut ovat turvallisia käyttää, kestäviä ja ne tuottavat vähän lämpöä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan saunaan. Tämä valaistus luo pehmeää, kimmeltävää valoa, joka luo rauhallisen ja rentouttavan tunnelman.

LED-kiuaskuituvalaisin: Tämä valaisin on suunniteltu erityisesti saunan kiukaan ympärille, luoden dramaattisen ja kiehtovan valaistusefektin. Kiuaskuituvalaisin luo näyttävän visuaalisen elementin, joka korostaa kiukaan roolia saunan sydämenä.

LED-saunavalosarja: Tämä on monipuolinen valaistusratkaisu, joka voidaan asentaa saunan eri osiin luomaan yhtenäinen ja harmoninen valaistus. LED-saunavalosarjat ovat käytännöllisiä, ne kuluttavat vähän energiaa ja niiden valon voimakkuutta voidaan säädellä tarpeen mukaan.

LED-nauha: LED-nauhat ovat joustavia ja niitä voidaan käyttää monipuolisesti saunan eri osissa, kuten lauteiden alla, katon rajassa tai seinien syvennyksissä. Ne tarjoavat jatkuvan ja tasaisen valon, joka voidaan säätää luomaan haluttu tunnelma, olipa se sitten rauhoittava tai energisoiva.

Valon merkitys tunnelman luomisessa on valtava. Saunan valaistus voi olla sekä käytännöllinen että tunnelmallinen elementti, joka vaikuttaa suuresti kokemukseemme. Valaistuksen avulla voimme muuttaa saunan ilmettä, tunnelmaa ja käyttökokemusta, mikä tekee siitä tärkeän osan saunan suunnittelussa ja sisustuksessa.

Saunan valaistuksen valinnassa kannattaa miettiä, minkälaista tunnelmaa haluaa luoda ja millainen valaistus tukee parhaiten omaa saunakokemusta. Onko tavoitteena rauhoittava ja meditatiivinen ympäristö, vai ehkä energisoiva ja kirkas tila? Valaistuksen avulla voimme räätälöidä saunakokemuksen täysin omien mieltymystemme mukaan.

Saunan valaistus vaikuttaa tunnelmaan

Saunan valaistuksen käytännön vinkkejä

Saunan valaistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on tärkeää huomioida sekä toiminnallisuus että tunnelman luominen. Tässä muutamia käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan ja asentamaan parhaat valot saunaasi.

 1. Turvallisuus ensin: Saunavalaistuksen on oltava turvallista. Varmista, että valitsemasi valaisimet ja niiden asennustavat ovat suunniteltu kestämään saunan korkeita lämpötiloja ja kosteutta. LED-valot ovat erinomainen valinta, sillä ne eivät kuumene yhtä paljon kuin perinteiset lamput ja ovat energiatehokkaita.
 2. Oikea sijoittelu: Valojen sijoittelulla on suuri merkitys. Yleisvalaistuksen tulisi olla tasainen ja häikäisemätön. Mieti, missä tarvitset eniten valoa – esimerkiksi lauteilla tai saunan sisäänkäynnillä. LED-nauhat ovat hyvä ratkaisu epäsuoraan valaistukseen, ja ne voidaan sijoittaa esimerkiksi lauteiden alle tai katon rajaan.
 3. Tunnelman luominen: Saunan valaistus ei ole vain käytännöllinen asia, vaan myös tärkeä osa tunnelman luomista. LED-valokuitu saunasarjat ja LED-kiuaskuituvalaisimet ovat ihanteellisia luomaan pehmeää, tasaisesti jakautuvaa valoa, joka luo rauhallisen ja rentouttavan tunnelman. Väriä vaihtavat LED-valot voivat myös tuoda dynaamista tunnelmaa ja väriterapiaa saunahetkiin.
 4. Energiatehokkuus ja kestävyys: Valitse energiatehokkaita valaisimia, kuten LED-valoja, jotka kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät pitkään. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa pitkällä aikavälillä, vaan on myös ympäristöystävällinen valinta.
 5. Säädettävyys: Harkitse valojen säädettävyyttä. Himmentimellä varustetut valaisimet mahdollistavat valon voimakkuuden säätämisen tunnelman mukaan, luoden eri tilanteisiin sopivan valaistuksen.
 6. Asiantuntijan apu: Jos et ole varma parhaista valaistusratkaisuista saunassasi, konsultoi valaistusasiantuntijaa. Me SuperLEDillä voimme tarjota arvokkaita neuvoja ja suosituksia, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Näiden vinkkien avulla voit luoda sekä turvallisen että tunnelmallisen valaistuksen saunatilaasi, mikä parantaa koko saunakokemusta.

LED-valaistus sauna kuituvalot

Modernit valaistustrendit saunassa

Saunavalaistuksen maailmassa on tapahtunut viime vuosina paljon innovaatioita, ja modernit trendit heijastavat uusia tapoja parantaa saunakokemusta valaistuksen avulla. Tässä tarkastellaan muutamia nykyaikaisia trendejä, jotka ovat muuttamassa saunavalaistusta.

 1. Älykäs valaistuksen ohjaus:
  • Älyvalaistus mahdollistaa valaistuksen ohjaamisen älypuhelimen tai muun laitteen kautta. Tämä tarkoittaa, että voit säätää valon väriä, voimakkuutta ja jopa luoda automatisoituja valaistusskenaarioita – kaikki vain napin painalluksella. Tämä tuo uuden tason mukavuutta ja yksilöllisyyttä saunakokemukseen.
 2. Energiatehokkuus ja ekologisuus:
  • Yhä useammat kuluttajat ja valmistajat kiinnittävät huomiota energiatehokkuuteen ja ekologisuuteen. LED-valot ovat edelleen suosiossa niiden alhaisen energiankulutuksen ja pitkän käyttöiän ansiosta. Lisäksi, ekologisesti kestävät materiaalit valaisimissa ovat yhä enemmän kysyttyjä.
 3. Yhdistetyt valaistus- ja äänijärjestelmät:
  • Modernit saunavalaistusratkaisut integroivat valaistuksen ja äänijärjestelmät, luoden kokonaisvaltaisia rentoutumiskokemuksia. Valaistuksen ja äänen yhdistäminen voi syventää rentoutumista ja luoda ainutlaatuisen saunaelämyksen.
 4. Värilliset LED-valot ja väriterapia:
  • Värilliset LED-valot ovat yhä suositumpia saunavalaistuksessa. Ne tarjoavat mahdollisuuden väriterapiaan, jossa eri värit voivat vaikuttaa mielialaan ja hyvinvointiin. Esimerkiksi sininen valo voi rauhoittaa mieltä, kun taas punainen valo voi energisoida.
 5. Minimalistinen ja integroitu design:
  • Modernissa saunavalaistuksessa suositaan yhä enemmän minimalistista ja tilaan integroituvaa designia. Valaisimet suunnitellaan siten, että ne sulautuvat saunan sisustukseen luoden yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen.

Nämä modernit trendit näyttävät, kuinka valaistuksen avulla voidaan luoda tunnelmaa sekä lisätä mukavuutta ja tuoda uusia ulottuvuuksia saunaelämykseen. Teknologian kehittyessä on odotettavissa, että saunavalaistus jatkaa innovaatioiden ja luovien ratkaisujen tarjoamista saunan ystäville.

LED-nauha saunassa

Saunan valaistuksen asennus ja huolto

Saunavalaistuksen asennus ja huolto vaativat huolellisuutta ja tiettyjä teknisiä tietoja. Tässä joitakin vinkkejä ja suosituksia, joiden avulla voit varmistaa, että saunaasi asennettu valaistus on sekä turvallinen että kestävä.

 1. Turvallisuusnäkökohdat:
  • Saunavalaistuksen asennuksessa turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Varmista, että kaikki käytetyt valaisimet ja niiden asennustarvikkeet ovat saunakäyttöön hyväksyttyjä ja kestävät korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Erityisesti sähköliitännät on tehtävä huolellisesti, jotta vältetään sähköiskun vaara.
 2. Ammattilaisen palkkaaminen:
  • Jos et ole varma omista sähköasennustaidoistasi, suosittelemme palkkaamaan ammattilaisen. Ammattilainen varmistaa, että asennus tehdään turvallisesti ja säädösten mukaisesti.
 3. Valaistuksen sijoittelu:
  • Harkitse tarkasti valojen sijoittelua. Valaisimet tulisi asentaa niin, että ne valaisevat saunaa tasaisesti ja häikäisemättömästi. LED-nauhat ja valokuidut ovat ihanteellisia luomaan epäsuoraa valaistusta, kun taas keskeiset valaisimet, kuten LED-kiuaskuituvalaisimet, tuovat valoa tärkeille alueille, kuten kiukaan ympärille.
 4. Huolto:
  • Valaistuksen säännöllinen huolto on tärkeää sen pitkäikäisyyden kannalta. Tarkista säännöllisesti, että kaikki valaisimet toimivat oikein ja että niiden liitännät ovat kunnossa.
  • LED-valaisimien huoltotarve on yleensä vähäinen, mutta jos valaisimissa ilmenee toimintahäiriöitä, ne tulisi korjata tai vaihtaa uusiin.
 5. Energiatehokkuuden huomiointi:
  • Vaikka LED-valaisimet ovatkin energiatehokkaita, myös niiden käyttöä kannattaa optimoida. Älykäs valaistuksen ohjaus voi auttaa säästämään energiaa, mahdollistamalla valojen sammuttamisen automaattisesti, kun sauna ei ole käytössä.

Kun saunavalaistus on asennettu oikein ja sitä huolletaan asianmukaisesti, se ei ainoastaan lisää saunasi turvallisuutta ja mukavuutta, vaan myös pidentää valaistuksen käyttöikää. Hyvin suunniteltu ja ylläpidetty valaistus on investointi, joka parantaa saunakokemustasi vuosiksi eteenpäin.

Yhteenveto

Olemme käyneet läpi, kuinka saunavalaistus on paljon enemmän kuin vain käytännöllinen elementti – se on olennainen osa saunan tunnelman luomista. Valinnalla LED-valoista, LED-valokuitu saunasarjoista, LED-kiuaskuituvalaisimista ja LED-nauhoista voit luoda juuri sellaisen ilmapiirin saunaasi, joka vastaa omia toiveitasi ja tarpeitasi.

Muistathan, että saunavalaistuksen valinnassa ja asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon turvallisuus, energiatehokkuus ja valon laatu. Modernit valaistusratkaisut, kuten älyvalaistus ja ekologiset vaihtoehdot, tarjoavat lisäksi uusia tapoja nauttia saunakokemuksesta.

Jos olet suunnittelemassa saunasi valaistusta tai haluat päivittää olemassa olevan valaistuksesi, kannustamme sinua ottamaan huomioon tässä artikkelissa esitetyt vinkit ja trendit. Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja hyödynnä osaamistamme, jotta voit nauttia turvallisesta, energiatehokkaasta ja ennen kaikkea tunnelmallisesta saunavalaistuksesta.

Olitpa sitten asentamassa uutta valaistusta tai päivittämässä vanhaa, toivomme, että tämä artikkeli on inspiroinut sinua luomaan omanlaisesi saunaelämyksen. Muista, että oikeanlainen valaistus voi tehdä saunastasi paitsi kauniin myös toimivan ja rentouttavan keitaan arjen kiireiden keskellä.

Tutustu saunavalaisimiin >>

Hae lisää inspiraatiota saunan valaistukseen >>

23.5.2024

Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

15.5.2024

Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

10.5.2024

Keittiön välitilan valaisin – valinta ja asennus

Välitilan valaistus on yksi niistä pienistä yksityiskohdista, joka voi muuttaa koko keittiön ilmeen ja tunnelman. Oikein valittu ja asennettu valaistus ei ainoastaan paranna tilan visuaalista vetovoimaa, vaan tekee myös keittiön käytöstä käytännöllisempää ja turvallisempaa. Valaistuksen suunnittelussa huomioon otettavia seikkoja ovat niin valon laatu kuin asennuksen helppous ja turvallisuus. Tässä blogissa käymme läpi, miten valitset oikeanlaisen valaistuksen juuri sinun keittiösi välitilaan ja mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

2.5.2024

Spottivalojen suunnittelu ja asennus kattoon

Spottivalot ovat suosittu valinta monenlaisiin tiloihin niiden monipuolisuuden ja tehokkuuden ansiosta. Niiden avulla voidaan luoda sekä yleisvalaistusta että kohdennettuja valotehosteita, jotka parantavat huoneen ilmettä ja tunnelmaa. Tässä blogissa käymme läpi, miten voit suunnitella ja asentaa spottivalot kattoon itse, tuoden esille erilaisia suunnitteluvaihtoehtoja ja tarjoamalla käytännöllisiä ohjeita asennusprosessiin.

24.4.2024

Kuinka valita oikea valaisin ruokapöydän päälle

Valaistus on avainasemassa luotaessa tunnelmaa ja toiminnallisuutta kotiin, ja sen merkitys korostuu erityisesti ruokailutilassa. Ruokapöydän päällä roikkuva valaisin on paljon enemmän kuin vain käytännöllinen tarve – se on keskeinen elementti, joka määrittää koko tilan ilmeen ja vaikuttaa olennaisesti siihen, miten tilaa käytetään.

18.4.2024

Liiketunnistin vs hämäräkytkin: kumpi ulkovalaistukseen?

Nykyajan teknologia tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotien ulkovalaistuksen automatisointiin, jotka lisäävät sekä mukavuutta että turvallisuutta. Kaksi suosittua teknologiaa tässä yhteydessä ovat liiketunnistimet ja hämäräkytkimet. Molemmat teknologiat mahdollistavat valojen hallinnan automaattisesti eri tavoin, mutta kumpi niistä on paras valinta omalle pihallesi?

10.4.2024

Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti