Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Ulkovalaistus – vertailussa erilaiset ulkovalaisimet

Ulkovalaistuksen suunnittelu huolellisesti on tärkeää, jotta ulkona liikkuminen on miellyttävää pimeälläkin. Se on myös visuaalinen seikka, joka vaikuttaa paljon siihen, miltä piha näyttää pimeän tultua. Valaisinvaihtoehtoja ulos on paljon, joten jokaiseen pihaan löytyy varmasti sopivat ratkaisut.

Kuten aikaisemmin kirjoitimme, nyt on oikea aika suunnitella pihavalaistusta, sillä pimenevät illat alkavat lähestyä. Mutta miten oikein valita oikeanlaiset pihavalaisimet, kun vaihtoehtoja on vaikka muille jakaa? Kaikki lähtee tarpeesta, millaiseen käyttötarkoitukseen valaisin tulee. Onko sillä tarkoitus valaista laajoja alueita vai antaa täsmävalaistusta tiettyyn paikkaan? Halutaanko korostaa jotakin yksityiskohtaa pihassa? Vai onko kenties tarkoitus tuoda näyttävyyttä julkisivuun? Kun käyttötarkoitus on selvä, on helpompi alkaa miettiä sopivia valaisinvaihtoehtoja.

Tässä blogitekstissä esittelemme muutamia valaisinvaihtoehtoja erilaisiin käyttötarpeisiin.

tehokas LED-valaistus kuistille

Tehokas valaistus sisäänkäyntiin

Sisäänkäynti on yksi tärkeimmistä valaistuskohteista ulkona, sillä sen läpi kuljetaan aina, kun lähdetään ulos tai tullaan sisälle. Jotta ulko-oven avaaminen olisi helpompaa, tulee valaistuksen olla hyvä. Kunnollinen sisääntulon valaistus tuo myös turvallisuuden tunnetta.

Tehokkaan valaistuksen sisäänkäyntiin saa kattoon asennettavilla LED-valaisimilla, jotka valaisevat tasaisesti.

LED-plafondi AAMU

LED-plafondi AAMU

Kaunis valkoinen LED-plafondi AAMU on tehokas ja sopii vesitiiveydensä ansiosta hyvin ulos katoksiin ja terasseille. AAMU on helposti ketjutettavissa, joten tällä valaiseminen onnistuu helposti, mutta myös tyylikkäästi. Valaisimessa valittavissa 3000K, 4000K ja 5700K valonvärit takana olevasta kytkimestä. Avauskulma 120 astetta jakaa valon tasaisesti ja hyvin laajalle.

LED-plafondi AAMUa on saatavilla eri kokoisena, tehoisena sekä erilaisilla ominaisuuksilla. Valaisin on saatavana esimerkiksi liiketunnistimella tai himmennettävänä.

LED-paneeli RANDI

LED-paneeli RANDI

LED-paneeli RANDI on laadukkaista ja kestävistä materiaaleista rakennettu yleiskäyttöön hyvin soveltuva valaisin. Se soveltuu IP44-luokituksensa ansiosta myös terassille. RANDI on himmennettävissä ja se on profiililtaan täysin tasainen ja huomaamaton valkoisessa katossa. RANDI LED-paneelissa valo leviää kuistille tasaisesti ja pehmeästi sen laajan avauskulman ansiosta. Kookas paneeli on helppo asentaa.

RANDI on saatavilla lämpimästä kylmempään valon väriin, jopa päivänvaloon 5700K asti. Saatavilla myös korkean värintoiston CRI > 90 -versio, joka sopii todelliselle valohifistelijälle.

LED-paneeli RANDI löytyy verkkokaupastamme kolmessa eri värissä; musta, hopea ja valkoinen. Se on saatavana myös eri tehoisena; 7W, 12W ja 20W. Kokovaihtoehdot ovat halkaisijaltaan 120 mm, 145 mm, 172 mm ja 240 mm.

LED-alasvalo FIINI

LED-alasvalo FIINI

FIINI on laadukas, suunnattava LED-alasvalo IP44-luokituksella, jossa on käytetty tasokkaita osia. FIINI on himmennettäväissä ja siinä on kosteisiin paikkoihin soveltuva vain 95 mm leveä valkoinen, helposti kattoon sulautuva kehys. Kapea avauskulma toimii hyvin korkeissakin tiloissa. LED-alasvalo FIINI pitää sisällään huikean värintoiston CRI92. FIINI ei häikäise sen Anti Glare -pinnoitteen sekä sisennetyn valonlähteensä ansiosta. Valaisin käy ulos vaikka räystäsvaloksi, kunhan muuntaja on sateelta suojassa. Ketjutettava muuntaja, eli helppo sarjoittaa montakin valaisinta ilman jakorasioita.

FIINI on saatavilla 3W, 5W sekä 13W tehoisena. Valittavissa on musta tai valkoinen kehys sekä kaksi eri kokoa. Valaisimen saa joko DALI- tai Triac-himmennyksellä.

julkisivun näyttävä valaistus

Näyttävä valaistus julkisivuun

Julkisivu on kuin talon käyntikortti; se on ensimmäinen asia, minkä tulija näkee. Kauniilla valaisimilla saadaan korostettua julkisivua näyttävästi ja talosta voidaan luoda kutsuvampi. Ylös- ja alaspäin valaisevat LED-seinävalaisimet korostavat seinän materiaaleja ja luovat kauniita valokeiloja talon seinään. Ne toimivat samalla myös seinänvierustan valaisijoina.

LED-seinävalaisin SYKLO

LED-seinävalaisin SYKLO

Suosituimpiin ulkokäyttöön tarkoitettuihin seinävalaisimiimme kuuluva SYKLO valaisee ylös- ja alaspäin talon seinää antaen myös tehokasta yleisvalaistusta talon ulkoseinän alueelle. Leveä 60 asteen avauskulma valaisee kunnolla.

SYKLO on valmistettu laadukkaista ja uusimmista materiaaleista. Se kestää hyvin säätä ja pakkasta IP 65 -luokituksen ansiosta. Se on helppo asentaa ja on ketjutettava; MMJ sisään, ketjutus valaisimen sisällä ja toinen MMJ ulos seuraavalle valaisimelle. Sisältää uusinta LED-teknologiaa korkealla värintoistolla.

Kuten monet muutkin SuperLEDin valaisimet, myös SYKLO LED-seinävalaisin on valittavissa lämpimän valkoisella 3000K sävyllä tai kirkkaan valkoisella 4000K vaihtoehdoilla. SYKLO on saatavilla eri kokoisena ja tehoisena sekä erilaisilla ominaisuuksilla. Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen tai harjattu teräs.

LED-seinävalaisin TIILI

LED-seinävalaisin TIILI

LED-seinävalaisin TIILI on nimensä mukaan tiilen muotoinen moderni seinävalaisin, joka sopii erinomaisesi omakotitalon seinään. Talon julkisivu pääsee oikeutettuun valoonsa tämän LED-seinävalaisimen ansiosta. Ajattoman muotoilunsa ansiosta se sopii jokaiseen kotiin ja korostaa upeasti erilaisia seinämateriaaleja. IP65-luokituksen ansiosta se kestää hyvin säätä.

LED-seinävalaisin TIILI on saatavilla joko yhteen suuntaan valaisevana tai kahteen: ylös ja alas. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen.

LED-seinävalaisin NUPPU

LED-seinävalaisin NUPPU

LED-seinävalaisin NUPPU on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Yhteensuuntaan valaiseva valaisin voidaan asentaa valaisemaan alas- tai ylöspäin. Valaisin on himmennettävä. NUPPU valaisee tehokkaasi 45° kulmassa. Valaisimen takana on kaksi ulostulevan johdon paikkaa, mikä mahdollistaa hyvin valaisimien ketjutuksen. Valaisimessa on kytkin, josta voidaan valita valon väriksi 3000K, 4000K tai 5700K. NUPPU on saatavilla mustana ja valkoisena.

pollarivalaisimilla tehokas valaistus pihaan

Pihan ja polkujen valaiseminen

Piha-alueiden ja etenkin pihapolkujen valaiseminen on tärkeää, jotta ulkona näkee liikkua pimeälläkin. Pihapolut olisi hyvä valaista niin, että kulkeminen on turvallista. Lisäämällä valaistusta myös puutarhaan, onnistuu piha-askareiden tekeminen hämärämmälläkin. Puutarhassa voidaan myös korostaa tiettyjä kohtia valaistuksella ja näin saadaan pihaan lisää näyttävyyttä.

Piha-alueiden ja polkujen valaisemiseen hyviä valaisimia ovat erilaiset pollari- ja pylväsvalaisimet. Myös valonheittimillä saadaan valaistua laajoja alueita pihalla tai kohdistettua valaistusta tiettyyn paikkaan.

LED-pihavalaisin FUTU

LED-pihavalaisin FUTU

FUTU on valikoimamme parasta laatua ja yksi suosituimpia pihan pollarivalaisimia. Huippuhieno ja valaiseva LED-pollarivalaisin FUTU sisältää laadukasta alumiinia ja lasia sekä korkeatasoista LED-tekniikkaa. Harmaa RAL7016 tyylikäs runko.

Tällä valaisimella valaisee tyylikkäästi ja tehokkaasti pihatien, pihalla olevat polut tai portaikot. Värisävyksi on valittavissa 3000K lämmin valkoinen tai 4000K kirkkaan valkoisen väliltä. IP54 -luokituksen ansiosta valaisimen voi asentaa huoletta pohjoisempaankin Suomeen, sillä se kestää hyvin säätä ja pelittää pakkasellakin loistavan kirkkaana.

LED-pihavalaisin KAJO

LED-pihavalaisin KAJO

LED-pihavalaisin KAJO valaisee kauniisti molemmin puolin. Alaspäin valoa tulee enemmän ja ylös kauniisti valon kajoa. Se on valmistettu laadukkaasta alumiinista sekä lasista. KAJO sopii erinomaisesti valaisemaan pihatien, piha-alueet sekä terassin. Valaisin on myös erittäin kestävä, sillä sen iskunkestävyys on IK08. Laajan 120° avauskulmansa ansiosta se valaisee laajasti.

LED-valonheitin ROCK

LED-valonheitin ROCK

LED-Valonheitin ROCK valaisee tehokkaasti pihan kiintopisteet. Sillä voi valaista esimerkiksi puita, seinää, lipputankoa tai muita esittelyä kaipaavia kohteita pihamaalla. Valaisimessa on häikäisyä estävä hunajakenno ja kapea avauskulma. ROCK:n voi huoletta asentaa ulos, sillä se kestää kovaakin säätä ja pakkasta. Kätevän jalustan ansiosta helppo kiinnittää myös seinään.

Kuten useammat SuperLEDin valaisimet, myös tämän LED-valonheittimen voi valita lämpimän valkoisena 3000K tai kirkkaan valkoisena 4000K valon sävynä. LED-valonheitin ROCK on saatavana 15W, 25W ja 45W tehoisena. Mahdollisuus on siis valaista aina pienestä pensaasta suureenkin puuhun.

Ulkovalaisimet jokaiseen pihaan SuperLEDiltä

Ulkovalaistuksen suunnittelu huolellisesti on tärkeää, jotta ulkona liikkuminen on miellyttävää pimeälläkin. Se on myös visuaalinen seikka, joka vaikuttaa paljon siihen, miltä piha näyttää pimeän tultua. Valaisinvaihtoehtoja ulos on paljon, joten jokaiseen pihaan löytyy varmasti sopivat ratkaisut. Tässä blogitekstissä esittelimme vain muutamia vaihtoehtoja ja verkkokaupastamme löytyy paljon lisää. Mikäli ulkovalaistuksen suunnittelu tai toteuttaminen tuottavat päänvaivaa, SuperLEDin ammattilaiset auttavat.

Tutustu ulkovalaisimiin >>

Tilaa valaistussuunnittelu >>

23.5.2024

Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

15.5.2024

Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

10.5.2024

Keittiön välitilan valaisin – valinta ja asennus

Välitilan valaistus on yksi niistä pienistä yksityiskohdista, joka voi muuttaa koko keittiön ilmeen ja tunnelman. Oikein valittu ja asennettu valaistus ei ainoastaan paranna tilan visuaalista vetovoimaa, vaan tekee myös keittiön käytöstä käytännöllisempää ja turvallisempaa. Valaistuksen suunnittelussa huomioon otettavia seikkoja ovat niin valon laatu kuin asennuksen helppous ja turvallisuus. Tässä blogissa käymme läpi, miten valitset oikeanlaisen valaistuksen juuri sinun keittiösi välitilaan ja mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

2.5.2024

Spottivalojen suunnittelu ja asennus kattoon

Spottivalot ovat suosittu valinta monenlaisiin tiloihin niiden monipuolisuuden ja tehokkuuden ansiosta. Niiden avulla voidaan luoda sekä yleisvalaistusta että kohdennettuja valotehosteita, jotka parantavat huoneen ilmettä ja tunnelmaa. Tässä blogissa käymme läpi, miten voit suunnitella ja asentaa spottivalot kattoon itse, tuoden esille erilaisia suunnitteluvaihtoehtoja ja tarjoamalla käytännöllisiä ohjeita asennusprosessiin.

24.4.2024

Kuinka valita oikea valaisin ruokapöydän päälle

Valaistus on avainasemassa luotaessa tunnelmaa ja toiminnallisuutta kotiin, ja sen merkitys korostuu erityisesti ruokailutilassa. Ruokapöydän päällä roikkuva valaisin on paljon enemmän kuin vain käytännöllinen tarve – se on keskeinen elementti, joka määrittää koko tilan ilmeen ja vaikuttaa olennaisesti siihen, miten tilaa käytetään.

18.4.2024

Liiketunnistin vs hämäräkytkin: kumpi ulkovalaistukseen?

Nykyajan teknologia tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotien ulkovalaistuksen automatisointiin, jotka lisäävät sekä mukavuutta että turvallisuutta. Kaksi suosittua teknologiaa tässä yhteydessä ovat liiketunnistimet ja hämäräkytkimet. Molemmat teknologiat mahdollistavat valojen hallinnan automaattisesti eri tavoin, mutta kumpi niistä on paras valinta omalle pihallesi?

10.4.2024

Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti