Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Luo kotiisi upea LED-valaistus näillä 10 vinkillä

Miten syntyy upea ja toimiva valaistus LED-valaisimilla? Valaistusta suunnitellessa on tärkeää huomioida talon pohjapiirrustukset, oikeanlainen valaisitnen sijoittelu, riittävä valon määrä, miellyttävä värilämpötila sekä mahdollinen epäsuora valaistus. Haluatko kotiisi suoran, yksinkertaisen ja toimivan valaistuksen vai tunnelmallista epäsuoraa valoa mm. led-valonauhoilla?

Luo kotiisi upea LED-valaistus näillä 10 vinkillä

Miten syntyy upea ja toimiva valaistus LED-valaisimilla? Valaistusta suunnitellessa on tärkeää huomioida talon pohjapiirrustukset, oikeanlainen valaisitnen sijoittelu, riittävä valon määrä, miellyttävä värilämpötila sekä mahdollinen epäsuora valaistus. Haluatko kotiisi suoran, yksinkertaisen ja toimivan valaistuksen vai tunnelmallista epäsuoraa valoa mm. led-valonauhoilla?

1. LED-alasvalot, paneelit vai plafondit?

LED-valaisimissa on paljon vaihtoehtoja. Talon päähuoneisiin (olohuone, makuuhuoneet, käytävät, keittiö ym.) kannattaa valita jokin suosituista yleisvalaisimistamme. Esimerkiksi OODI-alasvaloja on monessa eri koossa ja värissä. Myös suunnattavat alasvalot voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat valon levittyvän eri puolille tilaa.

LED-paneelit ovat nimensä mukaisesti litteitä paneeleja, ja useimmiten isokokoisempia kuin LED-alasvalot. Plafondit ovat usein halkaisijaltaan suuria, pinta-asennettavia lautasmaisia valoja, jotka toimivat hyvin erityisesti ulkovalaisimina.

2. Piilota valon lähde tunnelman luomiseksi

Tunnelmallinen valaistus syntyy luomalla illuusio tyhjästä levittyvästä valosta. Käytä LED-valonauhoja ja profiileja, ja piilota LED-valonauhat esim. välikaton porrastuksiin, hyllyihin tai sisennyksiin. Näin saat valon levittymään tunnelmallisesti ympäri huonetta piilosta, ja luot upean atmosfäärin huoneeseen.

Epäsuoran tunnelmavalaistuksen luominen voi tuntua vaikealta, mutta se on todellakin vaivannäön arvoista. Jos kaipaat apua valaistussuunnittelussa, tutustu tästä asiantuntijapalveluumme.

Olohuoneen epäsuora valaistus

3. Työskentelytilojen valaistus on tärkeää

Keittiön välitilat, työhuoneet ja kodinhoitohuone kannattaa olla hyvin valaistu. Työskentelyvaloilla kuuluu olla riittävä valoteho (lm) ja tarkat sijoittelut siten, että valaistus on tasainen ja riittävän kirkas. Kukapa haluaisi käsitellä teräviä veitsiä pimeässä keittiössä?

Keittiön välitilan valaisimiksi sopii erityisesti vedenkestävät LED-valonauhat profiileineen sekä korkean IP-luokituksen LED-alasvalot.

Keittiön valaistuksessa LED-valonauhan voi asentaa kaappian alapintaan tai suoraan välitilan senään kiinni. Myös kaappien valaisu voi olla hyvä idea, sillä pimeässä löytää etsimänsä helposti automaattisella valokytkimellä varustetusta kaapista tai hyllystä.

4. Valaistuksen ohjaus

Haluatko kotiisi automattisen, älypuhelimella ohjattavan valaistuksen vai tavalliset kytkimet? Vaihtoehtoja on monia. Tuotevalikoimamme sisältää mm. Philips HUE-älyohjattavia valaisimia ja vastaanottimia. Lue tästä artikkelista lisää LED-valaistuksen himmentämisestä, ja tutustu valaistuksen ohjauksen tuoteperheeseemme. Valikoimastamme löydät myös liiketunnistimet sisälle ja ulos.

5. Muista luonnollinen valo!

Onnistuneessa valaistuksessa luonnollinen valo toimii yhdessä LED-valaisimien kanssa. Ikkunoiden sijainnit kannattaa muistaa valaistusta suunnitellessa, sillä huonosti sijoitellut valaisimet aiheuttavat heijastumia ja ikävää häikäisyä etenkin pimeällä. Kodin valaistus tulisi suunnitella niin, että niin kirkkaana kesäpäivänä ja pimeänä talvi-iltana kodissa on tasainen ja riittävän tehokas valaistus. Muista myös julkisivun valaistus pimeällä säällä.

6. Oikea IP-luokitus on tärkeää kosteiden tilojen LED-valaisimissa ja ulkona

IP-luokitus kertoo sähkölaitteen tiiviydestä ja vedenkestävyydestä. Eri tiloisa luonnollisesti tarvitaan eri IP-luokituksen valaisimia. Kosteisiin tiloihin sopii korkeamman IP-luokituksen valaisimet, ja yleistilohiin riittää hyvin IP-23 -luokitellut valaisimet. Tarkista valaisinten IP-luokka aina, kun suunnittelet valaisimien hankintaa esim. kylpyhuoneeseen ja ulkotiloihin. Myös keittiön välitilat saattavat olla roiskeiden ja kosteudet vaarassa, joten IP-luokitus kannattaa huomioida myös keittiössä.

7. Yli 80-Ra -arvon värintoistoindeksi takaa riittävän värintoiston sisätiloissa.

Hyvälaatuisten Led-valaisinten Ra-arvo ja CRI-luokitus on yli 80, joka takaa sen, että sisustuksen ja huonekalujesi värit toistuvat luonnollisesti ilman saturaatiohukkaa. Valaistuksen sävyt ja värilämpötilat vaikuttavat oleellisesti kokemaamme tunnelmaan sisustuksessa. Heikon Ra-arvon valaisimet luovat kotiin outoa, teollista ilmapiiriä, joka selittyy värien vähyydellä.

8. Käytä mielikuvitusta ja ole luova

Valaisimilla voidaan luoda ilmettä sisustukseen. Esimerkiksi suositut KÄPY-sisustusvalaisimemme luovat kotiin ylellistä tunnelmaa maanläheisellä designillaan. Yhdistele rohkeasti eri värejä valaisimilla, ja käytä riippuvalaisimia sekä tunnelmallisia LED-nauhoja. Yhdistele rohkeasti erityylisiä valaisimia ja luo kotiin omanlaisesi valaistus, joka tukee sisustusta ja luo tunnelmaa.

LED-valonauha epäsuora valaistus

9. Käytä LED-valonauhaa epäsuoran valaistuksen luomiseen

LED-valonauha sopii katon reunoille, porrastuksiin, portaiden kaiteisiin tai kulmiin poikittain, peilien reunuksille tai vaikkapa kaappeihin ja hyllyihin. Ei ole yhtä oikeaa tapaa käyttää LED-nauhaa, sillä se sopii niin monenlaiseen valaistukseen ja sisustustyyliin! LED-valonauha on todellakin epäsuoran valaistuksen kuningas. Käytä LED-nauha rohkeasti, ja hae inspiraatiota muiden kuvista.

10. Suosi ammattilaisten tekemää valaistussuunnitelmaa, jos aikasi tai taitosi ei tunnu riittävän.

SuperLEDin tuottama LED-valaistussuunnittelutelu omakotitalolle on edullinen, tehokas ja varmasti kotisi asumismukavuutta parantava palvelu. Tilaamalla LED-valaistusuunnitelman saat suunnitelman jopa alle viikossa. Suunnitelmaan sisältyy kotisi pohjapiirrustukseen merkityt paikat valaisimille sekä listan tuotteista, joita suosittelemme juuri sinun kotiisi. SuperLEDin valaistussuunnitelmia on jo sadoissa omakotitaloissa ympäri Suomen, ja asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa.

19.3.2024

Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

13.3.2024

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

8.3.2024

Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

28.2.2024

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

21.2.2024

Kylpyhuoneen valaisin - Opas kylpyhuoneen valaistukseen

Kylpyhuoneen valaistuksella on merkittävä rooli jokapäiväisessä elämässämme, vaikuttaen paitsi tilan toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen myös viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Valon avulla voimme luoda tilasta käytännöllisen ja visuaalisesti kutsuvan. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme kylpyhuoneen valaistuksen maailmaan, tarjoten kattavan oppaan siitä, kuinka valita oikeat valaisimet, lamput ja valopeilit kylpyhuoneeseesi.

14.2.2024

Makuuhuoneen valaisin - Millainen valaistus makuuhuoneeseen?

Makuuhuone on kotimme pyhäkkö, paikka, jossa päivän murheet sulkeutuvat oven ulkopuolelle ja lepo ottaa vallan. Sen tunnelma ja viihtyisyys ovat avainasemassa, kun tavoitteena on rauhoittuminen ja virkistävä uni. Valaistuksen rooli tässä pyrkimyksessä on keskeinen, sillä se ei ainoastaan valaise huonetta, vaan luo myös tunnelmaa, vaikuttaa mielialaan ja jopa parantaa unen laatua. Oikeanlainen valaistus makuuhuoneessa voi siis olla ratkaiseva tekijä hyvän yöunen saavuttamiseksi.

8.2.2024

Mikä on lux? Valon ja tilojen merkitys selitettynä

Valaistus on olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, vaikuttaen paitsi tilojen esteettisyyteen myös hyvinvointiimme ja tehokkuuteemme. Valon määrää eri ympäristöissä mitataan usein luxina, mutta mitä tämä mittayksikkö todella tarkoittaa, ja miksi sen ymmärtäminen on tärkeää?

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä