Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Eteisen valaistus: Näin valitset oikean valaisimen eteiseen

Eteinen on kodin käyntikortti ja sen valaistus vaikuttaa merkittävästi ensivaikutelmaan. Hyvin suunniteltu eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Eteinen on usein ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen tulisi olla kutsuva ja toimiva. Oikeanlainen valaistus voi tehdä ihmeitä jopa pienelle ja kapealle eteiselle, tuoden tilan parhaat puolet esille ja tehden siitä viihtyisän.

Tässä blogissa annamme vinkkejä, kuinka valita sopiva valaisin eteiseen ja miten eteisen kattovalaisin voi parantaa tilan toimivuutta.

Eteisen valaistuksen merkitys

Eteinen on enemmän kuin vain läpikulkualue – se on tila, joka antaa ensimmäisen vaikutelman kodistasi. Hyvin suunniteltu valaistus korostaa eteisen parhaita puolia, luo turvallisen ja tervetulleen tunnelman sekä helpottaa arjen toimia, kuten avainten löytämistä tai ulkovaatteiden pukemista. Eteisen valaistuksen merkitys korostuu erityisesti pimeinä talvi-iltoina, jolloin riittävä valaistus on välttämätöntä turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi.

Oikeanlainen valaistus voi myös tehdä tilasta visuaalisesti suuremman ja avaramman. Esimerkiksi peilillä yhdistettynä hyvään valaistukseen voidaan luoda illuusio suuremmasta tilasta. Valaisimen valinta kannattaa siis tehdä huolella, jotta se palvelee sekä esteettisiä että käytännöllisiä tarpeita.

Eteisen valaistus voi olla joko suoraa tai epäsuoraa. Suora valaistus, kuten kattovalaisin, antaa kirkasta valoa ja valaisee koko tilan tasaisesti. Epäsuora valaistus, kuten seinävalaisimet tai led-nauhat, luo pehmeämmän ja kodikkaamman tunnelman. Näiden yhdistely mahdollistaa monipuolisen ja muunneltavan valaistuksen, joka sopii eri tilanteisiin ja tarpeisiin.

eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä

Valaisin eteiseen: Mitä huomioida valinnassa

Eteisen valaisimen valinnassa on tärkeää huomioida useita tekijöitä, jotka vaikuttavat sekä tilan toimivuuteen että sen esteettisyyteen. Tässä muutamia keskeisiä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Tilan koko ja muoto: Eteisen koko ja muoto määrittävät pitkälti, millainen valaisin on sopivin. Pieneen ja kapeaan eteiseen sopii hyvin tilaa säästävä kattovalaisin, kun taas suuremmassa eteisessä voi olla tarvetta useammalle valonlähteelle, kuten yhdistelmälle kattovalaisimia ja seinävalaisimia.
 2. Valaistustarpeet: Eteisen valaistuksen tulee olla riittävän kirkas, jotta se helpottaa liikkumista ja auttaa löytämään tarvittavat esineet. Mieti, mihin tarkoituksiin valaistusta käytetään – tarvitsetko voimakasta yleisvaloa vai riittääkö pehmeämpi tunnelmavalaistus?
 3. Tyyli ja sisustus: Valaisimen tulisi sopia yhteen muun sisustuksen kanssa. Moderniin sisustukseen sopii usein minimalistinen ja selkeälinjainen valaisin, kun taas perinteisemmässä kodissa voi käyttää koristeellisempia valaisimia. Valitse valaisin, joka tukee kodin yleistä tyyliä ja luo yhtenäisen ilmeen.
 4. Energiankulutus: Energiatehokkaat valaisimet, kuten LED-valot, ovat hyvä valinta, sillä ne kuluttavat vähemmän sähköä ja kestävät pidempään. Tämä on paitsi ympäristöystävällinen vaihtoehto, myös taloudellisesti järkevä pitkällä aikavälillä.
 5. Asennus ja käytettävyys: Valaisimen asennuspaikka ja sen käyttöön liittyvät seikat, kuten katkaisijoiden sijoittelu ja himmennysmahdollisuudet, vaikuttavat käyttömukavuuteen. Varmista, että valaisin on helppo asentaa ja käyttää.

Oikean valaisimen valinta eteiseen voi siis parantaa tilan toimivuutta ja ulkonäköä huomattavasti. Yhdistämällä käytännöllisyyden ja estetiikan löydät varmasti sopivan ratkaisun juuri sinun kotiisi.

Eteisen valaisimen valinnassa on tärkeää huomioida useita tekijöitä

Eteisen kattovalaisin: Käytännöllisyys ja tyyli yhdistettynä

Eteisen kattovalaisin on yksi suosituimmista valaisinvalinnoista sen monipuolisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Kattovalaisin tarjoaa tehokkaan yleisvalaistuksen, joka auttaa valaisemaan koko tilan tasaisesti. Tässä osiossa käsittelemme, miksi kattovalaisin on erinomainen valinta eteiseen ja millaisia erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla.

 1. Tehokas yleisvalaistus: Kattovalaisin antaa kirkasta ja tasaisesti jakautuvaa valoa, joka tekee eteisestä valoisan ja helposti navigoitavan. Tämä on erityisen tärkeää pimeinä aikoina ja silloin, kun eteinen on ilman luonnonvaloa.
 2. Tilansäästö: Kattovalaisimet ovat tilaa säästävä ratkaisu, mikä on usein tarpeen pienissä ja kapeissa eteisissä. Ne eivät vie lattia- tai seinätilaa, joten voit hyödyntää näitä tiloja muihin tarkoituksiin, kuten säilytysratkaisuihin.
 3. Monipuolisuus ja design: Kattovalaisimia on saatavilla monenlaisissa tyyleissä, materiaaleissa ja muodoissa. Voit valita minimalistisen ja huomaamattoman valaisimen moderniin kotiin tai koristeellisemman ja näyttävämmän valaisimen perinteiseen sisustukseen. Valaisimen muotoilu voi myös toimia katseenvangitsijana ja osana sisustusta.
 4. Asennusvaihtoehdot: Kattovalaisimet voidaan asentaa eri tavoilla – kattoon upotettavina, pinta-asennettavina tai riippuvalaisimina. Riippuvalaisimet voivat luoda mielenkiintoisia valon ja varjon leikkejä, kun taas kattoon kiinnitettävät valaisimet tarjoavat selkeää ja hajautettua valoa.
 5. Lisäominaisuudet: Monet nykyaikaiset kattovalaisimet tulevat lisäominaisuuksilla, kuten himmentimillä ja älyominaisuuksilla. Himmennettävä valaisin antaa mahdollisuuden säätää valon kirkkautta tarpeen mukaan, luoden erilaisia tunnelmia. Älyvalaistusratkaisut mahdollistavat valon ohjaamisen esimerkiksi älypuhelimen avulla, mikä lisää käyttömukavuutta.

Eteisen kattovalaisin yhdistää käytännöllisyyden ja tyylin, ja se on usein paras valinta moniin eri sisustus- ja valaistustarpeisiin. Valitsemalla sopivan kattovalaisimen voit parantaa eteisesi toimivuutta ja ulkonäköä huomattavasti.

Eteisen kattovalaisin on yksi suosituimmista valaisinvalinnoista sen monipuolisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi.

Hyödyt ja soveltuvuus

Hyvin valittu valaisin eteiseen ei ainoastaan paranna tilan ulkonäköä, vaan myös sen käytettävyyttä. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka eteisen valaistusratkaisut voivat hyödyttää sinua ja perhettäsi sekä millaisia eri vaihtoehtoja on olemassa erilaisiin eteisiin.

 1. Parantunut turvallisuus: Riittävä valaistus vähentää kompastumisriskiä ja tekee eteisestä turvallisemman erityisesti lapsille ja vanhuksille. Hyvin valaistu eteinen helpottaa myös vieraiden liikkumista, kun he saapuvat kotiisi.
 2. Mukavuus ja käytännöllisyys: Kirkas ja tasainen valaistus helpottaa arjen askareita, kuten avainten löytämistä, kenkien pukemista ja postin käsittelyä. Epäsuora valaistus, kuten seinävalaisimet tai led-nauhat, voivat lisätä mukavuutta luomalla pehmeämmän ja kodikkaamman tunnelman.
 3. Estetiikka ja ensivaikutelma: Eteinen on ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen valaistus vaikuttaa ensivaikutelmaan merkittävästi. Tyylikäs ja huolellisesti valittu valaisin voi tehdä eteisestä kutsuvan ja elegantin. Esimerkiksi modernit ja minimalistiset valaisimet sopivat hyvin skandinaaviseen sisustukseen, kun taas klassisemmat valaisimet tuovat lämpöä ja perinteisyyttä.
 4. Monipuoliset valaistusratkaisut: Erilaisia valaistusratkaisuja yhdistelemällä voidaan luoda monipuolinen ja muunneltava valaistus. Kattovalaisin tarjoaa tehokasta yleisvaloa, seinävalaisimet ja led-nauhat lisäävät tunnelmallisuutta, ja kohdevalaisimet voivat korostaa tiettyjä alueita tai esineitä. Näiden yhdistelmällä saadaan aikaan toimiva ja kaunis kokonaisuus.

Riippumatta siitä, millainen eteinen sinulla on, oikeanlainen valaistusratkaisu voi tehdä siitä sekä toimivan että tyylikkään. Valitse valaistus, joka vastaa sinun ja perheesi tarpeita ja tuo esiin eteisesi parhaat puolet.

Hyvin valittu valaisin eteiseen ei ainoastaan paranna tilan ulkonäköä, vaan myös sen käytettävyyttä

Yhteenveto

Eteisen valaistus on keskeinen tekijä kodin ensivaikutelman ja toimivuuden kannalta. Hyvin suunniteltu valaistus ei vain paranna tilan ulkonäköä, vaan lisää myös turvallisuutta ja mukavuutta. Oikeanlaisen valaisimen valinta eteiseen – oli se sitten kattovalaisin, seinävalaisin tai epäsuora valaisin – voi tehdä ihmeitä kodin käyntikortille.

Muista seuraavat avainkohdat valaisinta valitessasi:

 • Huomioi tilan koko ja valaistustarpeet.
 • Valitse valaisin, joka sopii kodin tyyliin ja sisustukseen.
 • Hyödynnä energiatehokkaita vaihtoehtoja, kuten LED-valoja.
 • Yhdistä eri valaistusratkaisuja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kun eteinen on hyvin valaistu, se toivottaa sinut ja vieraasi lämpimästi tervetulleiksi joka kerta, kun astut kotiin. Älä aliarvioi eteisen valaistuksen merkitystä – se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin kodin viihtyisyytenä ja käytännöllisyytenä.

Rohkaisemme sinua tarkastelemaan nykyistä eteisesi valaistusta ja miettimään, miten voisit parantaa sitä. Hyviä valaistusratkaisuja ja inspiraatiota löydät verkkokaupastamme sekä inspiraatiosivultamme! Tee eteisestäsi tila, joka ilahduttaa ja toimii arjessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Toivottavasti tämä blogi on antanut sinulle hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita eteisesi valaistuksen parantamiseksi. Mikäli tarvitset lisätietoa tai apua valaisimen valinnassa, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

Inspiraatiota eteisen valaistukseen! >>

26.6.2024

Eteisen valaistus: Näin valitset oikean valaisimen eteiseen

Eteinen on kodin käyntikortti ja sen valaistus vaikuttaa merkittävästi ensivaikutelmaan. Hyvin suunniteltu eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Eteinen on usein ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen tulisi olla kutsuva ja toimiva. Oikeanlainen valaistus voi tehdä ihmeitä jopa pienelle ja kapealle eteiselle, tuoden tilan parhaat puolet esille ja tehden siitä viihtyisän.

18.6.2024

Vaatehuoneen valaistus: Näin valitset parhaan valaisimen

Vaatehuone on tila, jossa oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää. Hyvä vaatehuoneen valaistus helpottaa vaatteiden valintaa, tuo esiin niiden värit ja materiaalit oikealla tavalla sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa käymme läpi, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

10.6.2024

Korkean tilan valaisin | Sopiva valo avoimeen tilaan

Valaisimen valinta korkeaan tilaan voi olla haasteellinen, mutta samalla erittäin palkitseva projekti. Korkean tilan valaisin ei ainoastaan tarjoa tarvittavaa valaistusta, vaan se toimii myös tilan keskipisteenä ja tyylin määrittäjänä. Tässä blogissa käsittelemme, miten valita juuri sopiva valaisin avoimeen tilaan, sekä mitä seikkoja tulee huomioida, kun haetaan näyttävää valaisinta korkeaan tilaan.

4.6.2024

Mikä on himmennettävä valaisin ja miksi valita sellainen?

Himmennettävät valaisimet ovat yleistyneet viime vuosina ja niistä on tullut suosittu valinta monissa kodeissa ja työtiloissa. Mutta mikä himmennettävä valaisin oikein on ja miksi se on niin suosittu? Tässä blogissa käymme läpi, mitä himmennettävät valaisimet ovat, miten ne toimivat ja mitkä ovat niiden hyödyt. Erityisesti keskitymme himmennettäviin LED-valaisimiin, jotka ovat energiatehokkaita ja monipuolisia.

29.5.2024

Kattovalaisimen asennus itse | helppo opas

Kattovalaisimen asentaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla se sujuu helposti ja turvallisesti. Tässä oppaassa käymme läpi, miten asennat kattovalaisimen itse muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Olitpa sitten muuttamassa uuteen kotiin tai päivittämässä vanhaa valaisinta, näillä vinkeillä onnistut varmasti. Näiden ohjeiden avulla vältät yleiset virheet ja varmistat, että valaisin pysyy turvallisesti paikallaan ja toimii moitteettomasti.

23.5.2024

Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

15.5.2024

Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti