Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Vaatehuoneen valaistus: Näin valitset parhaan valaisimen

Vaatehuone on tila, jossa oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää. Hyvä vaatehuoneen valaistus helpottaa vaatteiden valintaa, tuo esiin niiden värit ja materiaalit oikealla tavalla sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa käymme läpi, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

Vaatehuoneen valaistuksen merkitys

Vaatehuoneen valaistuksen tärkeys ei rajoitu pelkästään käytännöllisyyteen, vaan se vaikuttaa myös tilan yleiseen tunnelmaan ja toiminnallisuuteen. Hyvin suunniteltu valaistus auttaa näkemään vaatteet ja asusteet selkeästi, mikä tekee aamurutiineista nopeampia ja vaivattomampia. Valaistus voi myös luoda tilaan viihtyisyyttä, mikä tekee vaatehuoneesta miellyttävän paikan olla ja valita päivän asusteet.

Vaatehuoneen erityispiirteet valaistuksen kannalta liittyvät yleensä tilan kokoon ja sen käyttöön. Usein vaatehuoneet ovat kompakteja tiloja ilman luonnonvaloa, mikä korostaa hyvän keinovalaistuksen merkitystä. Lisäksi vaatehuoneessa valaistuksen tulee olla riittävän kirkas mutta samalla häikäisemätön, jotta se palvelee käyttötarkoitustaan parhaiten.

Eri valaistusvaihtoehdot vaatehuoneeseen

Kun suunnittelet vaatehuoneen valaistusta, on tärkeää ymmärtää, että pelkkä yksi valonlähde harvoin riittää. Hyvä valaistus koostuu useista eri elementeistä, jotka yhdessä luovat toimivan ja miellyttävän kokonaisuuden. Tässä osiossa tarkastelemme kolmea keskeistä valaistusvaihtoehtoa: yleisvalaistus, kohdevalaistus ja korostusvalaistus.

Yleisvalaistus

Yleisvalaistus on perusta, jonka päälle muut valaistusratkaisut rakennetaan. Se tarjoaa tasaisen valaistuksen koko tilaan ja mahdollistaa hyvän näkyvyyden. Vaatehuoneessa yleisvalaistuksen tulisi olla riittävän kirkas, jotta näet kaikki vaatteesi selkeästi, mutta ei niin voimakas, että se aiheuttaisi häikäisyä. Käytännöllisiä ratkaisuja yleisvalaistukseen ovat esimerkiksi kattovalaisimet, jotka levittävät valoa laajalle alueelle tai useampi upotettu led-valaisin, jotka tuottavat tasaista valoa koko tilaan.

Kohdevalaistus

Kohdevalaistus täydentää yleisvalaistusta tuomalla valoa tiettyihin alueisiin tai esineisiin. Vaatehuoneessa kohdevalaistus voi olla erityisen hyödyllinen esimerkiksi vaatetankojen ja hyllyjen yläpuolella, jolloin näet selvästi, mitä hyllyillä ja tangoilla on. Kohdevalaistukseen sopivat hyvin säädettävät spottivalot tai led-nauhat, jotka voidaan sijoittaa tarkasti haluttuihin kohtiin. Näin voit varmistaa, että tietyt alueet ovat aina hyvin valaistuja ja helposti käytettävissä.

Korostusvalaistus

Korostusvalaistus on tarkoitettu lisäämään tunnelmaa ja korostamaan tiettyjä elementtejä vaatehuoneessa. Se voi esimerkiksi tuoda esiin suosikkivaatteesi tai asusteesi, luoden samalla tilaan houkuttelevan visuaalisen ilmeen. Korostusvalaistukseen voidaan käyttää esimerkiksi vitriinivaloja tai pieniä led-valaisimia, jotka on asennettu hyllyjen tai peilien ympärille. Tämäntyyppinen valaistus luo tilaan hienostuneen ja ylellisen tunnelman.

LED-nauha vaatehuoneessa

Vaatehuoneen valaisimen valinta

Vaatehuoneen valaisimen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon tilan tarpeet ja käyttötarkoitus. Erilaiset valaisintyypit tarjoavat monipuolisia ratkaisuja vaatehuoneen valaistukseen, ja niiden oikea yhdistely voi tehdä tilasta sekä käytännöllisen että viihtyisän.

Eri valaisintyyppien vertailu

Vaatehuoneeseen sopii monenlaisia valaisimia, ja niiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota valaistuksen tehokkuuteen, sävyyn ja sijoitteluun. Tässä muutama yleinen valaisintyyppi ja niiden edut:

 • Kattovalaisimet: Kattovalaisimet tarjoavat tehokkaan yleisvalaistuksen ja ovat usein helppoja asentaa. Ne voivat olla esimerkiksi plafondityyppisiä valaisimia, jotka levittävät valoa tasaisesti ympäri tilaa.
 • Upotettavat valaisimet: Upotettavat led-valaisimet ovat suosittuja vaatehuoneissa niiden huomaamattomuuden ja tehokkuuden ansiosta. Ne voidaan sijoittaa strategisesti ympäri vaatehuonetta, tarjoten hyvän yleisvalaistuksen ilman, että ne vievät ylimääräistä tilaa.
 • Led-nauhat: Led-nauhat ovat monipuolisia ja joustavia, ja niitä voidaan käyttää niin hyllyjen alapuolella kuin vaatetankojen yläpuolella. Ne tuovat tehokasta kohdevalaistusta ja voidaan helposti asentaa itse.
 • Spottivalot: Säädettävät spottivalot ovat erinomainen ratkaisu kohdevalaistukseen. Niitä voidaan suunnata tarpeen mukaan, mikä tekee niistä erityisen hyödyllisiä tarkkaan valaistukseen, kuten tiettyjen hyllyjen tai vaatetankojen valaisemiseen.

Upotettavat valaisimet ja niiden edut

Upotettavat valaisimet ovat erityisen suosittuja vaatehuoneissa, koska ne tarjoavat tehokkaan valaistuksen ilman, että ne vievät tilaa. Niiden huomaamattomuus tekee tilasta siistin ja minimalistisen näköisen. Upotettavat valaisimet ovat yleensä LED-tekniikkaa, mikä tekee niistä energiatehokkaita ja pitkäikäisiä. Lisäksi ne ovat helppoja asentaa ja niiden sijoittelua voidaan helposti mukauttaa vaatehuoneen tarpeiden mukaan.

Vaatehuoneen valaistus

Valaistuksen asennus ja sijoittelu

Oikeanlaisten valaisimien lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota niiden asennukseen ja sijoitteluun. Hyvin sijoitellut valaisimet voivat merkittävästi parantaa vaatehuoneen toimivuutta ja yleistä tunnelmaa.

Valaisimien optimaalinen sijoittelu

Vaatehuoneessa valaisimien sijoittelussa kannattaa huomioida, missä valoa tarvitaan eniten. Tässä muutamia vinkkejä optimaaliseen sijoitteluun:

 • Kattovalaisimet: Sijoita kattovalaisimet siten, että ne levittävät valoa tasaisesti koko tilaan. Useampi pienempi kattovalaisin voi olla tehokkaampi kuin yksi suuri valaisin, sillä näin valo jakautuu tasaisemmin.
 • Spottivalot ja led-nauhat: Sijoita spottivalot ja led-nauhat vaatetankojen ja hyllyjen yläpuolelle. Näin saat tehokasta kohdevalaistusta, joka auttaa näkemään tarkasti, mitä hyllyillä ja tangoilla on.
 • Peilit: Jos vaatehuoneessa on peilejä, varmista, että niiden ympärillä on riittävästi valoa. Hyvin valaistu peili auttaa näkemään itsesi selkeästi ja arvioimaan asukokonaisuuksia paremmin.

Asennusvinkit ja turvallisuus

Kun asennat valaisimia vaatehuoneeseen, pidä mielessä muutama tärkeä seikka turvallisuuden ja käytännöllisyyden varmistamiseksi:

 • Sähkötyöt: Varmista, että kaikki sähkötyöt tehdään ammattilaisen toimesta. Tämä takaa turvallisuuden ja varmistaa, että valaistus toimii oikein.
 • Johdotus: Piilota johdot mahdollisuuksien mukaan, jotta tila pysyy siistinä ja turvallisena. Upotettavat valaisimet ja led-nauhat ovat hyviä ratkaisuja, koska niiden johdot voidaan piilottaa helposti.
 • Himmennettävät valaisimet: Harkitse himmennettävien valaisimien asentamista, jotta voit säätää valaistuksen voimakkuutta tarpeen mukaan. Tämä lisää käyttömukavuutta ja auttaa luomaan oikeanlaisen tunnelman.
 • Valon sävy: Valitse valaisimet, joissa on lämmin valon sävy. Lämmin valo on miellyttävä ja korostaa vaatteiden värejä luonnollisesti.

Vaatehuoneen valaisimien optimaalinen sijoittelu on tärkeää

Hyödyt ja soveltuvuus

Oikeanlainen vaatehuoneen valaistus ei ainoastaan paranna tilan toimivuutta, vaan se myös lisää käyttömukavuutta ja tilan esteettistä vetovoimaa. Tässä osiossa käsittelemme, miten hyvin suunniteltu valaistus voi hyödyttää vaatehuonetta eri tavoilla ja miten valaistusratkaisuja voidaan mukauttaa erilaisiin vaatehuoneisiin.

Parantaa vaatehuoneen käytettävyyttä

Hyvä valaistus tekee vaatehuoneesta helppokäyttöisemmän. Kun näet kaikki vaatteesi ja asusteesi selkeästi, vaatteiden valitseminen ja yhdistäminen käyvät vaivattomammin. Kirkas ja tasainen valaistus vähentää varjoja ja häikäisyä, joten löydät etsimäsi nopeasti ja helposti. Tämä on erityisen tärkeää kiireisinä aamuna, jolloin aika on kortilla.

Valaistusratkaisujen mukauttaminen erilaisiin vaatehuoneisiin

Vaatehuoneet ovat harvoin samanlaisia, joten valaistusratkaisuja on mukautettava tilan erityispiirteiden mukaan. Pienissä vaatehuoneissa kompaktit ja tehokkaat valaisimet, kuten led-nauhat ja pienet kattovalaisimet, voivat tarjota riittävän valaistuksen ilman, että tila tuntuu ahtaalta. Suuremmissa vaatehuoneissa voidaan käyttää yhdistelmää kattovalaisimista, spottivaloista ja led-nauhoista, jotta valo jakautuu tasaisesti kaikkialle tilaan.

Luodaan viihtyisä tunnelma

Hyvin suunniteltu valaistus voi myös vaikuttaa vaatehuoneen tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Lämmin ja pehmeä valo tekee tilasta kutsuvan ja miellyttävän paikan, jossa viettää aikaa. Tämä voi tehdä vaatteiden valinnasta ja pukeutumisesta nautinnollisemman kokemuksen. Korostusvalaistus voi tuoda esiin kauniit yksityiskohdat ja luoda tilaan ylellisen ilmeen.

Päätelmä

Vaatehuoneen valaistuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella, sillä se parantaa tilan käytettävyyttä, mukavuutta ja esteettisyyttä. Erilaisten valaistusratkaisujen yhdistäminen ja niiden oikea sijoittelu auttavat luomaan toimivan ja kauniin tilan, joka palvelee arkea monipuolisesti. Älä unohda mukauttaa valaistusta vaatehuoneesi erityispiirteiden mukaan, jotta saat siitä kaiken hyödyn irti.

Valaistuksella viihtyisä tunnelma vaatehuoneeseen

Yhteenveto

Vaatehuoneen valaistus on tärkeä osa kodin toimivuutta ja viihtyisyyttä. Hyvin suunniteltu valaistus parantaa vaatteiden valinnan helppoutta, korostaa niiden värejä ja materiaaleja, sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa olemme käsitelleet, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita tulee ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

Yhteenveto tärkeimmistä asioista

 1. Yleisvalaistus: Tasainen ja riittävän kirkas valaistus on vaatehuoneen perusta. Kattovalaisimet ja upotettavat valaisimet tarjoavat hyvän yleisvalaistuksen.
 2. Kohdevalaistus: Kohdevalaistus auttaa valaisemaan tietyt alueet, kuten hyllyt ja vaatetangot, mikä tekee vaatteiden ja asusteiden näkemisestä helpompaa.
 3. Korostusvalaistus: Korostusvalaistus luo tilaan viihtyisyyttä ja korostaa yksityiskohtia, kuten peilejä ja erityisiä vaatekappaleita.
 4. Valaisimien sijoittelu: Huolellinen valaisimien sijoittelu parantaa valaistuksen tehokkuutta ja tilan yleisilmettä. Peitä johdot ja varmista turvallinen asennus.
 5. Mukauttaminen: Muokkaa valaistusratkaisuja vaatehuoneesi erityispiirteiden mukaan, jotta saat siitä kaiken hyödyn irti.

SuperLED valaisee vaatehuoneesi

Nyt on aika päivittää vaatehuoneesi valaistus! Oikeanlaisilla valaistusratkaisuilla teet vaatehuoneestasi toimivamman ja viihtyisämmän. Käy läpi nykyinen valaistuksesi ja arvioi, mitä parannuksia voit tehdä. Harkitse kattovalaisimien, spottivalojen ja led-nauhojen yhdistelmää luodaksesi optimaalisen valaistuksen.

Jos tarvitset apua asennuksessa, älä epäröi kääntyä SuperLEDin ammattilaisten puoleen varmistaaksesi, että kaikki tehdään turvallisesti ja oikein.

Pienillä muutoksilla voit saavuttaa suuren eron vaatehuoneesi valaistuksessa. Lähde siis rohkeasti liikkeelle ja tee vaatehuoneestasi tila, jossa valo ja käytännöllisyys kohtaavat!

26.6.2024

Eteisen valaistus: Näin valitset oikean valaisimen eteiseen

Eteinen on kodin käyntikortti ja sen valaistus vaikuttaa merkittävästi ensivaikutelmaan. Hyvin suunniteltu eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Eteinen on usein ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen tulisi olla kutsuva ja toimiva. Oikeanlainen valaistus voi tehdä ihmeitä jopa pienelle ja kapealle eteiselle, tuoden tilan parhaat puolet esille ja tehden siitä viihtyisän.

18.6.2024

Vaatehuoneen valaistus: Näin valitset parhaan valaisimen

Vaatehuone on tila, jossa oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää. Hyvä vaatehuoneen valaistus helpottaa vaatteiden valintaa, tuo esiin niiden värit ja materiaalit oikealla tavalla sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa käymme läpi, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

10.6.2024

Korkean tilan valaisin | Sopiva valo avoimeen tilaan

Valaisimen valinta korkeaan tilaan voi olla haasteellinen, mutta samalla erittäin palkitseva projekti. Korkean tilan valaisin ei ainoastaan tarjoa tarvittavaa valaistusta, vaan se toimii myös tilan keskipisteenä ja tyylin määrittäjänä. Tässä blogissa käsittelemme, miten valita juuri sopiva valaisin avoimeen tilaan, sekä mitä seikkoja tulee huomioida, kun haetaan näyttävää valaisinta korkeaan tilaan.

4.6.2024

Mikä on himmennettävä valaisin ja miksi valita sellainen?

Himmennettävät valaisimet ovat yleistyneet viime vuosina ja niistä on tullut suosittu valinta monissa kodeissa ja työtiloissa. Mutta mikä himmennettävä valaisin oikein on ja miksi se on niin suosittu? Tässä blogissa käymme läpi, mitä himmennettävät valaisimet ovat, miten ne toimivat ja mitkä ovat niiden hyödyt. Erityisesti keskitymme himmennettäviin LED-valaisimiin, jotka ovat energiatehokkaita ja monipuolisia.

29.5.2024

Kattovalaisimen asennus itse | helppo opas

Kattovalaisimen asentaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla se sujuu helposti ja turvallisesti. Tässä oppaassa käymme läpi, miten asennat kattovalaisimen itse muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Olitpa sitten muuttamassa uuteen kotiin tai päivittämässä vanhaa valaisinta, näillä vinkeillä onnistut varmasti. Näiden ohjeiden avulla vältät yleiset virheet ja varmistat, että valaisin pysyy turvallisesti paikallaan ja toimii moitteettomasti.

23.5.2024

Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

15.5.2024

Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti