Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

Onko valaisimen vaihto edessä? Vertailussa erilaiset valaisinvaihtoehdot keittiöön

Onko valaisimen tie tullut päätökseen? Tai ehkä haluat muuten vain päivittää valaisimet uusiin? Valaisimen valinta ei aina ole helppoa, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Eri tiloihin ja käyttötarkoituksiin sopivat erilaiset valaisimet. Valaisintyypin lisäksi pitää miettiä valon määrän riittävyyttä sekä valon väriä. Lisäksi kosteissa tiloissa sekä ulkona on tärkeää huomioida valaisimen IP-luokitus, jotta valaisin kestää kosteutta ja sääolosuhteita.

Mikäli vanha valaisimesi sattuu olemaan vielä hehku- tai halogeenilamppu, on ensimmäinen askel siirtyä käyttämään LED-valaisimia, joiden käyttöikä on kymmenen kertaa pidempi ja energiatehokkuuden voi suoraan mitata rahassa.

Tässä blogitekstissä keskitymme keittiön valaistukseen. Pelkästään keittiössä on erilaisia tarpeita valaistukselle. Haluamme tehdä valaisimen vaihdosta ja valinnasta hieman helpompaa ja esittelemme muutamia loistavia vaihtoehtoja keittiöön.

keittiön yleisvalaistus

Keittiön valaisimet – hyvä valaistus lähtee riittävästä yleisvalaistuksesta

Keittiö on monikäyttöinen tila ja useimmiten kodin sydän. Siellä valmistetaan ruokaa, nautitaan yhteisistä ruokailuhetkistä sekä istutaan iltaa ystävien ja perheen kanssa. Myös muita askareita tehdään usein ruokapöydän ääressä. Siksi yleisvalaistus on tärkeässä roolissa keittiössä. Myös siivouksen kannalta riittävä valaistus on tärkeää.

Keittiön yleisvalaistukseksi sopii hyvin erilaiset LED-alasvalot ja LED-paneelit. Tässä muutama oikein hyvä vaihtoehto keittiön yleisvalaisimiksi:

LED-alasvalo SUNNY

LED-alasvalo SUNNY

SUNNY-tuoteperheen LED-alasvalot ovat myydyimpiä valaisimiamme. 

SUNNY LED-alasvalo on laadukkaista komponenteista valmistettu suunnattava sekä himmennettävä LED-alasvalo. Tyylikäs ja moderni valkoinen ulkokuori soveltuu hyvin valkoisen uudisrakennuksen kattoon. Valaisinta on saatavilla myös mustalla ja harjatun teräksen värisellä reunuksella. Sisennetty valonlähde ei häikäise ja valaisin on varusteltu himmennettävällä sekä ketjutettavalla pikamuuntajalla.

Valon värisävyjä on saatavilla 3000K lämpimän valkoisena sekä 4000K kirkkaan valkoisena. Valaisinta on saatavana eri kokoisena ja tehoisena; 5W, 8W ja 10W. Tästä valaisimesta löytyy myös erittäin korkean värintoiston CRI95 malleja.

LED-alasvalo OODI

LED-alasvalo OODI

LED-alasvalo OODI on erinomainen yleisvalaisin tilaan kuin tilaan. Valaisin on rakennettu laadukkaista materiaaleista ja siinä on paljon valotehoa. Sisennetty valonlähde ja maitolasinen valaisinpinta vähentävät tehokkaasti valosta tulevaa häikäistyä.

Mikäli haluat uudisrakennuksen kattoon tyylikkään, huomaamattoman ja luotettavasti toimivan alasvalon, OODI on loistava valinta.

OODI on himmennettävissä. Tästä tuoteperheestä löytyy paljon erilaisia malleja. Tehoja löytyy 7W, 13W ja 18W. Osassa malleista on kaikki valon värit, jolloin väri valitaan valaisimessa olevasta kytkimestä. Tätä valaisinta löytyy myös korkealla CRI90 värintoistolla. Kehyksen väreinä ovat valkoinen, musta ja hopea.

LED-paneeli SLIM

LED-paneeli SLIM

LED-paneeli SLIM on erittäin ohut pinta-asennettava valaisin, jolla voi helposti korvata vanhan malliset valaisimet kotona. Siisti valaisin, johon ei jää näkyviä ruuveja asennuksen jälkeen.

Tämä valaisin tarjoaa tehokkaan ja tasaisen valon vähällä sähkön kulutuksella.

Myös tästä valaisimesta on saatavilla eri kokoisia, tehoisia ja muotoisia malleja. SLIM löytyy sekä pyöreänä että neliskanttisena. Tehoja on 9W, 15W, 22W ja 26W. Osa malleista on himmennettävissä. Reunuksen väriksi voi valita valkoisen tai mustan. Valon väri valitaan ostohetkellä 3000K tai 4000K.

ledvalaistus keittiön välitilassa

Häikäisemätön valaistus välitilassa

Keittiö on ennen kaikkea ruuanlaiton keskus ja siellä vietetään usein paljon aikaa puuhastellen. Keittiön välitilassa käsitellään myös paljon teräviä veitsiä, joten hyvän valaistuksen merkitys kasvaa entisestään, jotta työskentely olisi turvallista ja mieluisaa. Hyvä työskentelyvalo on riittävän kirkas eikä häikäise silmiä. Se ei myöskään saa aiheuttaa häiritseviä varjoja.

Täydellinen valaistus välitilaan syntyy esimerkiksi tehokkaalla LED-nauhalla tai LED-valolistalla.

TEHO LED-nauha

TEHO LED-nauha

Laadukas ja tehokas LED-nauha 9,6W/m, joka sisältää jopa 120 lediä/metri, joten pisteet eivät erotu helposti. Kätevät 2 m johdot pikaliittimillä molemmissa päissä. Tarvittaessa nauhan voi katkaista halutusta kohdasta 5 cm välein.

TEHO LED-nauha on IP65-luokiteltu, joten sen voi huoletta asentaa myös kuivauskaapin alle.

LED-nauhaa on saatavilla eri mittaisina rullina: 2,4m, 5m, 6,5m sekä 10m. Voit valita nauhasta lämpimän 3000K, kirkkaan 4000K tai 5500K päivänvalon värisävyn. Valittavissa on myös eri värintoistoarvot. LED-valonauhaa saat himmennettyä erikseen ostettavan kaukosäädinhimmentimen avulla tai himmennettävän muuntajan kanssa seinähimmentimellä.

Suosittelemme viimeistelemään nauhan LED-alumiiniprofiililla.

PRO SUPER LED-nauha

PRO SUPER LED-nauha

PRO SUPER LED-nauha on valintasi, kun haluat erityisen tehokkaan valaistuksen keittiön välitilaan.

Huikea energiatehokas uuden sukupolven teknologian nauha, jossa energiatehokkuus on huippuluokkaa. Metrissä nauhaa jo huikeat 1650lm valotehoa. Tässä nauhassa tehoa on 14W/m ja 160 lediä/metri, joten valopisteet eivät erotu helposti.

Tätä LED-nauhaa on saatavilla 2,5m ja 5m rullissa sekä IP20 ja IP65 –luokituksilla. Jos siis haluat asentaa PRO SUPER LED-nauhan kuivauskaapin alle, valitse IP65-luokiteltu nauha.

Valon väreinä on valittavissa 3000K, 4000K ja 6000K. LED-nauha on himmennettävissä.

Suosittelemme viimeistelemään nauhan LED-alumiiniprofiililla.

LED-valolista SIRU

LED-valolista SIRU

LED-valolista SIRU on helppo ja näyttävä valaistusratkaisu, jos haluaa helposti kasattavan valaistuspaketin. SIRU-valolistaan on saatavana myös lisäosia, joilla valaisinta voi esimerkiksi jatkaa tai himmentää.

Laadukas ja tehokas valo.

Jokaisessa liitoksessa on pikakiinnitys; voit koota paketin täysin itse. Valaisimesta löytyy useita eri mittoja ja paljon lisäosia. Voit siis helposti rakentaa erilaisia kokonaisuuksia. Kokonaisuus voi olla jopa 6m pitkä.

Paljon tehovaihtoehtoja: 5W, 8W, 9W, 14W ja 17W. Valon väriksi valittavissa 3000K tai 4000K.

LED-kiskovalaisin saarekkeen yläpuolella

Saarekkeen päälle täsmävalaistusta

Monista keittiöistä löytyy saareke, jonka ympärillä useimmiten tehdään ruokaa tai muita askareita. Sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi aamupalapöytänä. Saareke on erillään muista työskentelypisteistä, joten täsmävalaistus saarekkeen yläpuolella on oivallinen valinta, jotta valoa saadaan sinne, missä sitä tarvitaan. Mikä olisikaan parempi täsmävalo kuin erilaiset kohde- ja kiskovalaisimet, joita voidaan suunnata ja siirrellä tarpeen mukaan.

LED-kiskovalaisin BEST

LED-kiskovalaisin BEST

BEST on moderni ja erittäin näyttävä LED-kiskovalaisin 3-vaihekiskoon. Valaisimessa on erittäin laadukas väritoisto, CRI/RA 90. Edistyksellinen sisäänrakennettu muuntaja. Valaisimessa on musta sisus, joka parantaa merkittävästi häikäisynestoa. 45 asteen avauskulmalla tämä valo levittyy tasaisesti, mutta ajaa asiansa myös kohdevalaisussa. BEST on saatavilla myös 24 ja 36 asteen avauskulmalla. Värivaihtoehdot ovat musta sekä valkoinen ja tehoja löytyy 12W sekä 25W.

Helposti ja mukavasti himmennettävä. Tämä LED-kiskovalaisin asennetaan kolmivaihekiskoon pikaliittimillä. 3-vaihekiskossa valaisimia voi olla kolme ohjattavaa ryhmää eli vaihetta. Vaihe valitaan valaisimien kannasta. Tällöin jokaista valaisinryhmää voidaan käyttää erikseen ja jokaiselle vaiheelle on oma katkaisijansa, mikä lisää valaistuksen ulottuvuutta entisestään. Voit suunnata jokaisen kiskovalaisimen eri suuntaan ja määritellä niille omat käyttötarkoituksensa. Kaikkia valaisinryhmiä voidaan myös himmentää erikseen.

LED-kohdevalaisin KOLMOSET

LED-kohdevalaisin KOLMOSET 

Tyylikäs ja erittäin tehokas kolmen LED-kohdevalon KOLMOSET. Hieno sisustuksellinen LED-kohdevalo ja helppo pinta-asentaa. Valaisimen sisällä häikäisyä estävä kalvo ja UGR<19 häikäisyarvo on markkinoiden parasta. Kohdevalaisimet kääntyvät 90 astetta molemmille puolille ja pyörivät 320 astetta ympäri eli valaisimet voi suunnata minne vain.

Valaisimen takana on irrallinen asennusrauta, joka kiinnitetään ensin paikoilleen ja valaisin sitten kiinnitysrautaan.

Tehoa tästä valaisimesta löytyy 42W ja väreinä ovat valkoinen ja musta. Valon väriksi voi valita lämpimän valkoisen 3000K tai kirkkaan valkoisen 4000K.

riippuvalaisin ruokapöydän päällä

Ruokapöydän kruunaa kaunis riippuvalaisin

Ruokapöydän ääreen kokoonnutaan yleensä yhteiselle ruokahetkelle. Joskus ruokapöytä toimii myös työtilana. Ruokapöydän päälle suositellaan asennettavaksi esimerkiksi yksi tai kaksi pienempää LED-riippuvalaisinta tai esimerkiksi suurempi 1,2 metriä pitkä näyttävä LED-toimistovalo. Riippuvalaisin tulee asentaa 75-80cm pöydän yläpuolelle, jolloin se ei häiritse pöydän ääressä istuvia eikä tule katseiden tielle.

Tyylikkäällä riippuvalaisimella saadaan keittiöön myös ulottuvuutta ja sisustukseen näyttävyyttä.

LED-riippuvalo SYLINTERI

LED-riippuvalo SYLINTERI

Tämä himmennettävä LED-riippuvalaisin sopii hyvin keittiöön ruokapöydän päälle. Se paitsi antaa valoa, toimii myös upeina sisustuselementteinä. Riippuvalaisimet näyttävät myös todella hyvältä, kun ne yhdistetään useamman valaisimen ryhmäksi!

SYLINTERI on helppo asentaa. Siinä on 1.2m musta johto ja laadukas COB LED.

SYLINTERI:ssä on tehoa 10W ja valon määrä on 900 lm. Kooltaan se on Φ80x130mm. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Valon väriksi valittavissa lämmin valkoinen 3000K tai kirkas valkoinen 4000K.

LED-toimistovalo LINJA

LED-toimistovalo LINJA

Moderni LED-toimistovalo LINJA sopii erinomaisesti myös ruokapöydän päälle.

Tehoa tässä valaisimessa on 30W (avauskulma 110°) tai 38W (avauskulma 90°). 110° avauskulman valaisimissa on laajalle levittävä kansi, 90° avauskulman valaisimen kansi on prismakuvioitu.

LINJA:ssa on helppo riippukiinnitys. Muuntaja on integroituna valaisimen sisään eli tämä kytketään suoraan 230V. Valaisin on 0-10V himmennettävä.

Vaijerit ovat 2m mittaisia.

LINJA on saatavilla mustana ja valkoisena. Valon väri on valittavissa 3000K tai 4000K.

Sessak Granada riippuvalaisin

Sessak Granada riippuvalaisin

Kun keittiön sisustukseen halutaan sitä jotain, voi ruokapöydän päälle asentaa myös hieman näyttävämmän sisustusvalaisimen!

Tämä kaunis rottinkiriippuvalaisin sopii hienosti luonnonläheiseen sisustukseen.

Valaisimen musta runko luo upean kontrastin rottinkivarjostimelle.

Valaisimen korkeus on 45 cm ja halkaisija 36 cm. Virtajohto kytkimen pituus 120 cm. Kanta 1 x E27.

Kaipaatko ammattiapua valaisimen valintaan?

Tässä tekstissä on esiteltynä vain muutamia vaihtoehtoja keittiön valaistukseen. Valinnan varaa löytyy vaikka muille jakaa ja laajasta valikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Jos kuitenkin kaipaat asiantuntijan mielipidettä keittiön tai muiden tilojen valaisimien vaihtoon, älä epäröi ottaa yhteyttä. SuperLEDin ammattilaiset ovat aina apunasi, kun kyse on mistä tahansa valaistukseen liittyvässä. Suunnitellaan yhdessä keittiön valaistus kuntoon!

26.6.2024

Eteisen valaistus: Näin valitset oikean valaisimen eteiseen

Eteinen on kodin käyntikortti ja sen valaistus vaikuttaa merkittävästi ensivaikutelmaan. Hyvin suunniteltu eteisen valaistus lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Eteinen on usein ensimmäinen tila, jonka vieraat näkevät astuessaan kotiisi, joten sen tulisi olla kutsuva ja toimiva. Oikeanlainen valaistus voi tehdä ihmeitä jopa pienelle ja kapealle eteiselle, tuoden tilan parhaat puolet esille ja tehden siitä viihtyisän.

18.6.2024

Vaatehuoneen valaistus: Näin valitset parhaan valaisimen

Vaatehuone on tila, jossa oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää. Hyvä vaatehuoneen valaistus helpottaa vaatteiden valintaa, tuo esiin niiden värit ja materiaalit oikealla tavalla sekä luo tilaan miellyttävän ilmapiirin. Tässä blogissa käymme läpi, kuinka valita paras vaatehuoneen valaisin ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa.

10.6.2024

Korkean tilan valaisin | Sopiva valo avoimeen tilaan

Valaisimen valinta korkeaan tilaan voi olla haasteellinen, mutta samalla erittäin palkitseva projekti. Korkean tilan valaisin ei ainoastaan tarjoa tarvittavaa valaistusta, vaan se toimii myös tilan keskipisteenä ja tyylin määrittäjänä. Tässä blogissa käsittelemme, miten valita juuri sopiva valaisin avoimeen tilaan, sekä mitä seikkoja tulee huomioida, kun haetaan näyttävää valaisinta korkeaan tilaan.

4.6.2024

Mikä on himmennettävä valaisin ja miksi valita sellainen?

Himmennettävät valaisimet ovat yleistyneet viime vuosina ja niistä on tullut suosittu valinta monissa kodeissa ja työtiloissa. Mutta mikä himmennettävä valaisin oikein on ja miksi se on niin suosittu? Tässä blogissa käymme läpi, mitä himmennettävät valaisimet ovat, miten ne toimivat ja mitkä ovat niiden hyödyt. Erityisesti keskitymme himmennettäviin LED-valaisimiin, jotka ovat energiatehokkaita ja monipuolisia.

29.5.2024

Kattovalaisimen asennus itse | helppo opas

Kattovalaisimen asentaminen voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla se sujuu helposti ja turvallisesti. Tässä oppaassa käymme läpi, miten asennat kattovalaisimen itse muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Olitpa sitten muuttamassa uuteen kotiin tai päivittämässä vanhaa valaisinta, näillä vinkeillä onnistut varmasti. Näiden ohjeiden avulla vältät yleiset virheet ja varmistat, että valaisin pysyy turvallisesti paikallaan ja toimii moitteettomasti.

23.5.2024

Valaisin saarekkeen päälle: keittiön sydämen loiste

Valaistus on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa keittiössä, mutta erityisesti saarekkeen yläpuolella se nousee päärooliin. Ei ainoastaan siksi, että hyvä valaistus tekee ruoanlaitosta, syömisestä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä nautinnollisempaa, vaan myös koska oikein valittu valaisin voi määritellä koko keittiön ilmeen. Tässä blogissa tutustumme siihen, kuinka valita täydellinen valaisin keittiön saarekkeen päälle, joka ei ainoastaan palvele käytännöllisyyttä, vaan myös kohottaa tilan estetiikkaa ja tuo siihen uudenlaista loistetta.

15.5.2024

Työtasovalaisimen valinta ja asennus – valoa työskentelyyn

Valaistus on keskeinen tekijä työtilojen toimivuudessa ja viihtyisyydessä. Työtasovalaisimilla on tärkeä rooli näissä ympäristöissä, sillä ne tarjoavat kohdennettua valoa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tässä blogissa käsitellään työtasovalaisimien merkitystä, erilaisia asennusvaihtoehtoja ja tyyppejä, joiden avulla voit valita parhaan valaistusratkaisun omaan tarpeeseesi.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti