Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

LED-valonauhojen monet käyttökohteet

LED-valonauhat ovat todella monipuolisia valaistusratkaisuja tilaan kuin tilaan ja aina teollisuuskäyttöön asti. Niiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. LED-nauha taipuu, sopii profiiliin kiinnitettäväksi ja siitä saa tehtyä juuri itselle sopivan mittaisen, koska LED-nauhaa voi leikata tai halutessaan myös jatkaa.

Valonauhoja löytyy eri tehoisina ja eri ominaisuuksilla, joten sitä voidaan käyttää niin tehokkaan valaistuksen luomisessa kuin tunnelman tuojanakin. LED-nauhan – kuten kaikkien muidenkin valaisimien – valinnassa täytyy ensimmäisenä miettiä sen käyttökohde, jolloin pystyy valitsemaan kohteeseen sopivimman valonauhan.

Tässä blogitekstissä kerromme esimerkkejä LED-nauhan käytöstä.

LED-nauhalla tehokas ja tasainen valaistus keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilaan

Varmasti yksi tyypillisimmistä LED-nauhan käyttökohteista ovat keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilat. Ja miksipä ei olisi? LED-nauha tarjoaa välitilaan tehokkaan ja tasaisen valaistuksen koko välitilan matkalta ilman häikäisyä. Se luo turvallisen työskentely-ympäristön ja näin ollen puuhastelusta tulee mielekkäämpää.

Välitilan LED-nauhaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen lumen-arvoon. Mitä suurempi arvo on, sitä kirkkaamppi valo on. Keittiön ja kodinhoitohuoneen valaistukseen oiva valinta on 9,6W/m valonauha. Jos haluaa erityisen tehokkaan valaistuksen, voi valita myös 14,4W/m nauhan. Tärkeää on myös huomioida, tuleeko LED-nauha kuivauskaapin alle. Tällöin huomiota tulee kiinnittää myös IP-luokitukseen. IP65 –luokitellut nauhat ovat vesitiiviitä, jolloin ne voi huoletta asentaa myös kuivauskaapin alle.

LED-nauha sopii keittiöön myös tunnelman tuojaksi, kun se asennetaan esimerkiksi yläkaappien päälle valaisemaan kohti kattoa. Näin syntyy kaunis hehku ja epäsuora valaistus helposti. Myös saareketta kiertävä LED-nauha tuo näyttävyyttä keittiöön.

led-nauha keittiön välitilassa
led-nauha keittiön välitilassa
led-nauha kuivauskaapin alla
led-nauha kuivauskaapin alla
led-nauha kodinhoitohuoneessa
led-nauha kodinhoitohuoneessa

Tunnelmaa olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen saadaan helposti lisää tunnelmaa asentamalla LED-nauhaa esimerkiksi katon rajaan. Se luo myös upean kontrastin huoneeseen. Asentamalla LED-nauhan SIVU alumiiniprofiiliin saadaan epäsuora valaistus ylös- tai alaspäin seinään asennettuna ja sivullepäin kattoon asennettuna. Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen kannattaa valita himmennettävät valot, jotta tunnelmaa pystytään vaihtamaan nopeasti. Aivan uudenlaisen tunnelman vaikkapa elokuvan katseluun tarjoaa RGBW-LED-nauhat, joissa on neljä eri valonsävyä: punainen, vihreä, sininen ja lämmin valkoinen. Yhdistelemällä valon värejä saadaan aikaan todella laaja valojen kirjo.

led-valonauha olohuoneessa
led-valonauha olohuoneessa
led-nauha makuuhuoneessa
led-nauha makuuhuoneessa
SIVU VALKOINEN alumiiniprofiili kannella LED-nauhalle
SIVU VALKOINEN alumiiniprofiili kannella LED-nauhalle

Oma spa-osasto LED-nauhoilla

Saunassa ja kylpyhuoneessa valaistuksella on suuri rooli, jotta tunnelma on juuri oikea. Pesutiloissa on tarkoitus rentoutua ja oikeanlaisella valaistuksella voidaan luoda ihana rentoutumishetki. Asentamalla LED-nauha saunaan selkänojan taakse tai lauteiden alle, saadaan aikaan epäsuora valaistus joka hehkuu kauniisti saunassa luoden pehmeän tunnelman. Häikäisemättömässä valaistuksessa on helppo rentoutua. Samaa pehmeää tunnelmaa voidaan jatkaa kylpyhuoneessa, jossa LED-nauhan voi asentaa katon rajaan tuomaan kaunista epäsuoraa hehkua. Kosteisiin tiloihin täytyy muistaa valita LED-nauha, joka kestää kuumuutta ja kosteutta. IP65-luokitellut LED-nauhat ovat hyvä valinta.

led-nauha saunassa
led-nauha saunassa
led-nauha kylpyhuoneessa
led-nauha kylpyhuoneessa
led-valonauha kylpyhuoneessa
led-valonauha kylpyhuoneessa

LED-valonauhat valaisevat portaat turvallisesti

Portaissa kulkemisesta täytyy tehdä turvallista, jotta vältytään turhilta kolhuilta. Etenkin, jos portaita joutuu kulkemaan yöllä pimeässä, olisi hyvä, että portaikosta löytyisi jonkinlainen valaistus. Yöllä ei tietenkään viitsi kirkkaita valoja laittaa päälle, vaan mielummin portaita yritetään kulkea sokkona. Loistava ratkaisu tähän on asentaa portaiden ala- tai etuosaan LED-nauhaa, jolloin valonauha valaisee askelmat, mutta valaistus ei ole liian kirkas. LED-nauhan voi asentaa myös kaiteeseen, mistä se valaisee kauniin epäsuorasti.

led-nauha portaikossa
led-nauha portaikossa

Valaistusta myös pimeimpiin nurkkiin

LED-valonauha on myös loistava valinta pienempien tilojen valaisemiseen, jonne ei muuten valaisimia yleensä laiteta. Esimerkiksi eteisen vaatekaappiin asennettu LED-nauha tehostaa eteisen valaistusta ja helpottaa vaatteiden löytämistä kaapista. Sama toimii myös makuuhuoneessa isommassa vaatekaapissa tai vaatehuoneessa.

Tyyliä julkisivuun ja turvallisuutta ulkona liikkumiseen

LED-nauhat, joiden IP-luokitus on IP65, sopivat myös ulos. Myös ulkona on rajaton määrä käyttökohteita. LED-nauhalla voidaan valaista esimerkiksi terassin kaiteet, porrasaskelmat ja sitä voidaan asentaa sisäänkäynnin katon rajaan luomaan epäsuoraa valaistusta. Upean julkisivuvalaistuksen sekä tehokkaan valon saa asentamalla LED-valonauhaa räystään alle.

led-nauha sisäänkäynnissä
led-nauha sisäänkäynnissä
led-nauha ulos
led-nauha ulos

LED-nauhat teollisuuteen

LED-nauhat ovat tehokkaan ja häikäisemättömän valaistuksensa ansiosta loistavia myös teollisuuden käyttötarpeissa. Teollisuuskäytössä tarvitaan kuitenkin enemmän tehoa kuin kotioloissa, sillä valaistavat alueet ovat suuria. Teollisuuteen ja rakennustyömaille sopivia valonauhoja ovat 230V WOIMA LED-nauhat ja 230V JONO LED-nauhat. Teollisuuskäyttöön soveltuvista LED-nauhoista voit lukea lisää aikaisemmasta blogitekstistämme.

LED-nauhat SuperLEDiltä

Yhteenvetona sanottakoon, että ei siis oikeastaan ole olemassa paikkaa, minne LED-nauhaa ei voisi laittaa. Tässä tekstissä kerroimme vain joitakin esimerkkejä, mutta vain oma mielikuvitus on rajana, millaisen valaistuksen haluaa kotiinsa luoda. Me SuperLEDillä autamme mielellämme valitsemaan oikeanlaiset LED-nauhat jokaiseen käyttötarkoitukseen. Meiltä voi kysyä myös vinkkejä valaistuksen toteuttamisesta ja LED-nauhojen käytöstä. Tutustu LED-nauhavalikoimaamme ja luodaan yhdessä kotiisi tunnelmallinen valaistus.

18.4.2024

Liiketunnistin vs hämäräkytkin: kumpi ulkovalaistukseen?

Nykyajan teknologia tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotien ulkovalaistuksen automatisointiin, jotka lisäävät sekä mukavuutta että turvallisuutta. Kaksi suosittua teknologiaa tässä yhteydessä ovat liiketunnistimet ja hämäräkytkimet. Molemmat teknologiat mahdollistavat valojen hallinnan automaattisesti eri tavoin, mutta kumpi niistä on paras valinta omalle pihallesi?

10.4.2024

Talon ulkovalaistus: suunnittelu ja toteutus

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun puhutaan kodin viihtyisyydestä ja turvallisuudesta. Erityisesti ulkovalaistuksella on merkittävä rooli siinä, miten kotimme koetaan ja miten se toimii pimeän aikaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ulkovalaistus ei ainoastaan korosta kotisi kauneutta ja arkkitehtuuria, vaan myös parantaa näkyvyyttä, lisää turvallisuutta ja luo kutsuvan tunnelman niin asukkaille kuin vieraillekin. Tässä oppaassa käydään läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaan ulkovalaistuksen, joka täyttää sekä esteettiset että funktionaaliset tarpeet.

19.3.2024

Valaise vessasi oikein – Opas valaistuksen valintaan

Valaistus on yksi kodin tärkeimmistä elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti tilojen tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. Erityisesti vessan valaistus on usein aliarvostettu osa-alue, joka jää helposti vähemmälle huomiolle sisustuksessa ja suunnittelussa. Hyvin suunniteltu valaistus voi kuitenkin muuttaa WC:n pelkästä käytännön tilasta viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valitset ja asennat oikeanlaisen valaistuksen vessaasi.

13.3.2024

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

8.3.2024

Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

28.2.2024

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

21.2.2024

Kylpyhuoneen valaisin - Opas kylpyhuoneen valaistukseen

Kylpyhuoneen valaistuksella on merkittävä rooli jokapäiväisessä elämässämme, vaikuttaen paitsi tilan toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen myös viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Valon avulla voimme luoda tilasta käytännöllisen ja visuaalisesti kutsuvan. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme kylpyhuoneen valaistuksen maailmaan, tarjoten kattavan oppaan siitä, kuinka valita oikeat valaisimet, lamput ja valopeilit kylpyhuoneeseesi.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä
Jätä viesti