Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ *), muuten 6.50€ - Ilmainen palautus 100pv!
100% suomalainen perheyritys
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia
0 tuotetta 0,00 €

5 vinkkiä LED-nauhojen hyödyntämiseen kodin valaistuksessa

LED-valonauhojen avulla luotavassa valaistuksessa saadaan uudenlaista tilan tuntua ja tunnelmaa moneen eri kohteeseen. Kuten kaikki valaistus, LED-nauhavalaistus on tärkeää suunnitella ennalta. Kokosimme tähän artikkeliin viisi parasta vinkkiä, joiden avulla voit muuttaa kotisi tunnelmaa LED-nauhavalaistuksen avulla.

LED-valonauhojen avulla luotavassa valaistuksessa saadaan uudenlaista tilan tuntua ja tunnelmaa moneen eri kohteeseen. Kuten kaikki valaistus, LED-nauhavalaistus on tärkeää suunnitella ennalta. Kokosimme tähän artikkeliin viisi parasta vinkkiä, joiden avulla voit muuttaa kotisi tunnelmaa LED-nauhavalaistuksen avulla.

1. Valitse LED-nauhan tyyppi halutun tunnelman ja kohteen mukaan


SuperLED.fi valikoimasta löydät liudan erityyppisiä LED-nauhoja ja valonauhoja. On valmiita 12V ja 24V LED-nauha paketteja, väriä vaihtavia RGBW LED-nauhoja ja himmennettäviä nauhoja – nimittäin kaikki LED-nauhamme ovat himmennettävissä oikean muuntajan avulla. 

Valikoimassa on myös uudet CCT LED-nauhat sekä COB LUXOR -nauhat, mutta mitä nämä kaikki lyhenteet ja termit oikein tarkoittavat? Ilman sen kummempaa perehtymistä eri LED-nauhatyyppeihin voi tavan tallaajalla mennä pää sekaisin tuotevalikoimaamme ensi kertaa tutustuessa.

LED-nauhoja on monenlaisia, ja ne sopivat eri tilanteisiin ja kohteisiin halutun valaistustyylin mukaan.

Esimerkiksi CCT LED-nauhat ovat uusi ja suosittu tuoteryhmämme, jota käytetään paljon tunnelmavalaistuksen luomiseen mm. makuuhuoneissa, kotiteattereissa ja olohuoneissa. CCT-nauhan erikoisominaisuus on se, että sitä voi paitsi himmentää, valon sävyä voi muokata lämpimän kellertävästä kirkkaan valkoiseen. CCT LED-nauhat ovat todella monikäyttöisiä niiden ainutlaatuisen mukautuvuutensa ansiosta.

Myös nauhojen tehokkuus, katkaistavuus ja etenkin IP-luokitus on hyvä ottaa huomioon oikean tyyppistä LED-nauhaa etsiessä. Kosteisiin tiloihin ja ulos on syytä hankkia säänkestävät korkean IP-luokituksen silikonipäällysteiset (IP65) nauhat, kun taas esim. käytäviin ja olohuoneeseen sopii aivan tavalliset IP20-valonauhat.

Muistilista oikean LED-nauhan valitsemiseen:


Mieti paikka, johon haluat asentaa valot: tulevatko ne kosteaan tilaan, esim. keittiön välitilaan? Valitse ainakin IP44, IP65 on turvallisin valinta.

Mieti käyttötarkoitus – haluatko paljon valotehoa vai esimerkiksi himmennettävyyttä? Yleisvaloksi sopii mikä tahansa tavallinen LED-nauha. Enemmän valotehoa kaipaaville on valonauhoja 24W:sta jopa 72W asti.

Tahdotko väriä vaihtavat valonauhat? Tutustu RGBW-nauhoihin. Jos sinua kiinnostaa valojen ohjattavuus, voit tutustua tuotekategoriaan täällä.

Valitse valon väri – haluatko kirkkaan valkoisen vai lämpimän valkoisen vaihtoehdon? Tutustu artikkeliimme valon värilämpötiloista.

Jos kaipaat apua valonauhan hankkimisessa, soita tai laita viestiä meille, ja autamme mielellään.

LED-nauha saunassa
LED-nauha toimii erinomaisesti myös saunassa!

2. Valitse kohde tarkkaan – mitä haluat valaista?

Haluatko valaista tunnelmallisesti ja epäsuorasti esimerkiksi katon, lattian, hyllyn tai seinän kautta?
LED-valonauhat ovat siitä oiva väline epäsuoraan valaistukseen, että niitä voi asentaa todella mielikuvituksellisesti lähes minne vaan. Haluatko käyttää LED-nauhaa lisävalona ja luomaan tunnelmaa, vai tehokkaana päävalona?

Ota huomioon kohteen tyyppi – katon ja seinän reunaan asennettava valo heijastaa valoa huoneeseen eri tavoin kuin vaikkapa kodinhoitohuoneen tai keittiön välitilaan asennettu profiili. Myös pintamateriaalilla on paljon väliä. Jos seinäsi on säleikköä tai muuten epätasainen, korostaa siihen asennettu LED-nauha pinnan muotoja todella tehokkaasti.

LED-valonauhalla tehty valaistus on kuin piste I:n päälle esimerkiksi suihkuseinän taustalla tai saunassa oikein asennettuna. Se tuo ylellistä luksus spa-tunnelmaa, ja esimerkiksi kiiltävän kylpyhuoneen kivilaatan ohessa se luo tilaan loistokkuutta ja hehkua.

Esimerkiksi taas olohuoneessa strategisesti asennettu LED-nauha voi tuoda tilaan mahtavaa tunnelmaa. Suosittuja paikkoja ovat esim. keittiön sokkelit, taulutelevision tai tietokoneen näytön taakse, verhojen taustoille, tai kiertämässä huonetta seinäprofiilissa. 

LED-nauhoilla voi valaista myös vaikka kirjahyllyn tai vitriinin. Myös taitavasti kattoon aseteltu LED-nauha voi luoda aivan uudenlaisen tunnelman ja ilmapiirin huoneeseen.

3. Epäsuora valaistus voidaan toteuttaa alumiiniprofiilien avulla

Valikoimastamme löydät tyylikkäät sekä laadukkaat LED-alumiiniprofiilit, jotka on suunniteltu modernia epäsuoraa valoa kaipaaville. Epäsuora valaistus tarkoittaa, että valon lähde ei ole suoraan näkyvissä, vaan valo heijastetaan tilaan jonkun pinnan takaa tai kautta. Erilaiset listat ovat myös suosittuja epäsuoran valaistuksen luomiseen.

Valikoimamme PINTA-alumiiniprofiilit sopivat tavallisempaan epäsuoraan valaistukseen. Ne voidaan asentaa helposti kaappien alle tai päälle, tai sellaisenaan kattoon sekä erilaisten muotojen sekaan katossa tai seinässä. Asennusohjeet ovat selkeät ja helpot, joten sitä ei kannata kauhistua.

Myös SIVU-alumiiniprofiilimme on suosittu. SIVU LED-profiili heijastaa valon nimensä mukaisesti sivusuuntaan, joten se on oiva työkalu luomaan epäsuoraa tunnelmavalaistusta. Valon voi ampua seinään tai kattoon ylös- tai alaspäin. Tuotteemme ovat luotettavia, sillä kaikki alumiiniprofiilimme ovat valmistettu tutkitusti laadukkaista osista.

Jos katossasi on kohotuksia tai listoja, sopivat alumiiniprofiilit täydellisesti niiden sekaan luomaan epäsuoraa valaistusta tilaan.

4. Kiinnostaako langaton ohjaus tai älyvalaistus? Se on helppoa SuperLEDin nauhoilla

SuperLEDin langattomaan valaistuksen ohjaukseen käytettävän vastaanottimen avulla voit kytkeä myös LED-nauhat älyvalaistuksen piiriin. Tarvitset vain himmennettävät tai väriä vaihtavat RGBW LED-nauhat ja langattomasti ohjattavan muuntajan, jonka saat kytkettyä SÄVY-vastaanottimen, jonka kytket Philips Hue Bridge -komentokeskukseesi.

Valaistuksen langaton ohjattavuus ja älyvalot kasvattavat suosiotaan räjähdysmäisesti, eikä suotta. On ihanaa pystyä ohjaamaan koko kodin valaistusta suoraan puhelimelta, ja säädellä upeaa LED-nauhoilla toteutettua tunnelmavalaisusta. Ne sopivat himmennettävään ja väriä vaihtavaan RGB-nauhoilla toteutettuun valaistukseen mahtavasti.

Myös tavanomainen langaton ohjaus on yksinkertaista ja helppoa toteuttaa SuperLED nauhoilla. Saatavilla on langattomia kaukosäätimiä ja seinään kytkettäviä himmentimiä.

Jos kaipaat apua langattomassa ohjauksessa tai älyvalaistuksen suunnittelussa, älä epäröi kysyä asiakaspalvelustamme. Autamme nopeasti!

5. Valitse muuntajan koko kokonaiskuorman mukaan

Muista valita muuntajan koko saman jännitekoon mukaan. 24V jännitteellä toimivalle LED-nauhalle valitaan tietenkin 24V muuntaja, ja 12V nauhalle 12V muuntaja. Muuntajan valinnassa kannattaa ottaa aina seuraavat seikat huomioon:

• Jännite 12V tai 24V

• Kuormankesto

• Kosteussuoja eli IP-luokitus

• Himmennettävyys

Kuormankestossa on hyvä peukalosääntö ottaa aina hieman isompi muuntaja, kuin mitä maksimikuorma LED-nauhoista on. Esimerkiksi 50 watin nauhalle kannattaa valita 60 watin muuntaja, ja pitää kuormitus aina alle 80 % muuntajan kokonaiskuormankestosta. 

Voit laskea tarvittavan muuntajan kuormankeston jakamalla LED-nauhojesi tehon 0,8:lla.
Jos epäröit yhtään oikean muuntajan valinnassa, soita meille tai laita viestiä ja saat haluamasi vastauksen nopeasti. Autamme mielellämme.

28.4.2022

Hyvä teollisuusvalaistus lisää tuottavuutta – LED-nauhat teollisuuteen ja rakennustyömaille

Valaistukseen huomion kiinnittäminen teollisuudessa ja liiketiloissa on erittäin tärkeää. Hyvä teollisuusvalaistus lisää tuottavuutta, vähentää työtapaturmien määrää sekä minimoi virheet. Usein valaistukseen kiinnitetään huomiota vasta silloin, kun sitä ei ole riittävästi tai se häikäisee. Hyvin suunniteltu valaistus on kuitenkin aina investointi tuottavampaan työhön yritysympäristössä.

10.1.2022

Valaistussuunnitelma, sisustussuunnitelma ja sähkösuunnitelma – Palvelut rakentajille helpottavat talonrakennusprojektia

Talonrakennusprojektiin liittyy paljon erilaisia aihealueita, joita rakentajan täytyy miettiä ja ottaa huomioon. Koska huomioitavia asioita on paljon, ei kaikkea kannata yrittää tehdä itse. Rakennuspalveluiden ostaminen asiantuntijalta säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi valaistussuunnittelu, sähkösuunnittelu ja sisustussuunnittelu. Nämä ovat kaikki erittäin tärkeitä osa-alueita omakotitalon rakennusprojektissa, mutta niiden tekeminen ei välttämättä ole järkevää itse.

8.12.2021

Suunnitteletko remonttia? Älä unohda valaistusta

Oletko suunnittelemassa remonttia? Mietit varmasti, miten remontti kannattaisi toteuttaa – onko sinulla itselläsi riittävästi tietoa ja taitoa toteuttaa se itse, vai olisiko syytä käyttää urakoitsijaa? Remonttia suunnitellessa täytyy ottaa huomioon monia asioita, riippuen tietysti myös siitä, mitä tilaa ollaan remontoimassa ja mikä on remontin pääfokus. Joka tapauksessa yksi tärkeä osa-alue remontissa on valaistus ja sen suunnittelemiseen kannattaa panostaa. Valaistus on edullisin tapa saada aikaan arjen luksusta. Pelkällä valaistuksen uusimisella saadaan raikastettua ilmettä ja luotua aivan uudenlaista tunnelmaa.

8.11.2021

Huolellinen sähkösuunnittelu vähentää kustannuksia ja lisää asumismukavuutta

Sähkösuunnittelu on tärkeä osa rakennussuunnitelmaa ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, kun talon muu suunnittelu on pääpiirteittäin valmis. Huolellisesti tehty suunnitelma ennaltaehkäisee jälkikäteen tehtävien muutosten tarvetta ja näin ollen vähentää kustannuksia. Hyvä sähkösuunnittelu myös lisää asumismukavuutta ja käytännöllisyyttä.

9.10.2021

Valaistussuunnittelu säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Oletko rakentamassa uutta omakotitaloa tai kenties remontoimassa vanhaa? Valaistussuunnittelu on oleellinen osa kodin rakentamista tai remontoimista. Valaistus on hyvä suunnitella etukäteen ja hyvissä ajoin, sillä harvoin kukaan onnistuu luomaan kotiinsa oikeanlaisen valaistuksen vain kävelemällä kauppaan ja ostamalla valaisimet. Huolellinen suunnitelma säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

23.9.2021

Keittiön valaistus – LED-nauhat keittiön välitilaan

Keittiön valaistus on yksi tärkeimmistä asioista, mitä täytyy miettiä keittiösuunnittelussa. Valaistuksella on tärkeä rooli turvallisessa työskentelyssä keittiössä. Keittiö on paikka, jossa ihmiset viettävät paljon aikaa – siellä paitsi tehdään ruokaa, myös seurustellaan ja nautitaan pöydän antimista.

15.9.2021

Rakenna käytännöllinen ja ilmeikäs valaistus LED-kiskovalaisimilla

Kiskovalaisin on erittäin monipuolinen ja käytännöllinen ratkaisu moneen sisustukseen ja tarpeeseen. Kiskovalaisimessa valonlähde on kiinnitetty kiskoon, jolloin valoa pystyy siirtämään valaisinkiskossa portaattomasti juuri oikeaan kohtaan. LED-kiskovalaisimia voi käyttää moneen tarpeeseen; voit yhtä hyvin käyttää sitä päävalaistuksena, mutta erityisen hyvin ne sopivat kohdevaloiksi. Valon voi siirtää ja suunnata osoittamaan tiettyyn paikkaan. Voit esimerkiksi suunnata valon osoittamaan ylöspäin, jolloin saadaan pehmeä ja tunnelmallinen valaistus ilman, että valo häikäisee silmiä. Kiskovaloilla voit myös kohdistaa valoa esimerkiksi itselle tärkeisiin sisustuselementteihin, kuten tauluihin tai miksei vaikka vaatekaapin vaatteisiin.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Tuotesuodattimet

Jätä viesti