Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ , muuten 6.90€ - Ilmainen palautus 100pv! - Lue lisää
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia

5 vinkkiä LED-nauhojen hyödyntämiseen kodin valaistuksessa

LED-valonauhojen avulla luotavassa valaistuksessa saadaan uudenlaista tilan tuntua ja tunnelmaa moneen eri kohteeseen. Kuten kaikki valaistus, LED-nauhavalaistus on tärkeää suunnitella ennalta. Kokosimme tähän artikkeliin viisi parasta vinkkiä, joiden avulla voit muuttaa kotisi tunnelmaa LED-nauhavalaistuksen avulla.

LED-valonauhojen avulla luotavassa valaistuksessa saadaan uudenlaista tilan tuntua ja tunnelmaa moneen eri kohteeseen. Kuten kaikki valaistus, LED-nauhavalaistus on tärkeää suunnitella ennalta. Kokosimme tähän artikkeliin viisi parasta vinkkiä, joiden avulla voit muuttaa kotisi tunnelmaa LED-nauhavalaistuksen avulla.

1. Valitse LED-nauhan tyyppi halutun tunnelman ja kohteen mukaan


SuperLED.fi valikoimasta löydät liudan erityyppisiä LED-nauhoja ja valonauhoja. On valmiita 12V ja 24V LED-nauha paketteja, väriä vaihtavia RGBW LED-nauhoja ja himmennettäviä nauhoja – nimittäin kaikki LED-nauhamme ovat himmennettävissä oikean muuntajan avulla. 

Valikoimassa on myös uudet CCT LED-nauhat sekä COB LUXOR -nauhat, mutta mitä nämä kaikki lyhenteet ja termit oikein tarkoittavat? Ilman sen kummempaa perehtymistä eri LED-nauhatyyppeihin voi tavan tallaajalla mennä pää sekaisin tuotevalikoimaamme ensi kertaa tutustuessa.

LED-nauhoja on monenlaisia, ja ne sopivat eri tilanteisiin ja kohteisiin halutun valaistustyylin mukaan.

Esimerkiksi CCT LED-nauhat ovat uusi ja suosittu tuoteryhmämme, jota käytetään paljon tunnelmavalaistuksen luomiseen mm. makuuhuoneissa, kotiteattereissa ja olohuoneissa. CCT-nauhan erikoisominaisuus on se, että sitä voi paitsi himmentää, valon sävyä voi muokata lämpimän kellertävästä kirkkaan valkoiseen. CCT LED-nauhat ovat todella monikäyttöisiä niiden ainutlaatuisen mukautuvuutensa ansiosta.

Myös nauhojen tehokkuus, katkaistavuus ja etenkin IP-luokitus on hyvä ottaa huomioon oikean tyyppistä LED-nauhaa etsiessä. Kosteisiin tiloihin ja ulos on syytä hankkia säänkestävät korkean IP-luokituksen silikonipäällysteiset (IP65) nauhat, kun taas esim. käytäviin ja olohuoneeseen sopii aivan tavalliset IP20-valonauhat.

Muistilista oikean LED-nauhan valitsemiseen:


Mieti paikka, johon haluat asentaa valot: tulevatko ne kosteaan tilaan, esim. keittiön välitilaan? Valitse ainakin IP44, IP65 on turvallisin valinta.

Mieti käyttötarkoitus – haluatko paljon valotehoa vai esimerkiksi himmennettävyyttä? Yleisvaloksi sopii mikä tahansa tavallinen LED-nauha. Enemmän valotehoa kaipaaville on valonauhoja 24W:sta jopa 72W asti.

Tahdotko väriä vaihtavat valonauhat? Tutustu RGBW-nauhoihin. Jos sinua kiinnostaa valojen ohjattavuus, voit tutustua tuotekategoriaan täällä.

Valitse valon väri – haluatko kirkkaan valkoisen vai lämpimän valkoisen vaihtoehdon? Tutustu artikkeliimme valon värilämpötiloista.

Jos kaipaat apua valonauhan hankkimisessa, soita tai laita viestiä meille, ja autamme mielellään.

LED-nauha saunassa
LED-nauha toimii erinomaisesti myös saunassa!

2. Valitse kohde tarkkaan – mitä haluat valaista?

Haluatko valaista tunnelmallisesti ja epäsuorasti esimerkiksi katon, lattian, hyllyn tai seinän kautta?
LED-valonauhat ovat siitä oiva väline epäsuoraan valaistukseen, että niitä voi asentaa todella mielikuvituksellisesti lähes minne vaan. Haluatko käyttää LED-nauhaa lisävalona ja luomaan tunnelmaa, vai tehokkaana päävalona?

Ota huomioon kohteen tyyppi – katon ja seinän reunaan asennettava valo heijastaa valoa huoneeseen eri tavoin kuin vaikkapa kodinhoitohuoneen tai keittiön välitilaan asennettu profiili. Myös pintamateriaalilla on paljon väliä. Jos seinäsi on säleikköä tai muuten epätasainen, korostaa siihen asennettu LED-nauha pinnan muotoja todella tehokkaasti.

LED-valonauhalla tehty valaistus on kuin piste I:n päälle esimerkiksi suihkuseinän taustalla tai saunassa oikein asennettuna. Se tuo ylellistä luksus spa-tunnelmaa, ja esimerkiksi kiiltävän kylpyhuoneen kivilaatan ohessa se luo tilaan loistokkuutta ja hehkua.

Esimerkiksi taas olohuoneessa strategisesti asennettu LED-nauha voi tuoda tilaan mahtavaa tunnelmaa. Suosittuja paikkoja ovat esim. keittiön sokkelit, taulutelevision tai tietokoneen näytön taakse, verhojen taustoille, tai kiertämässä huonetta seinäprofiilissa. 

LED-nauhoilla voi valaista myös vaikka kirjahyllyn tai vitriinin. Myös taitavasti kattoon aseteltu LED-nauha voi luoda aivan uudenlaisen tunnelman ja ilmapiirin huoneeseen.

3. Epäsuora valaistus voidaan toteuttaa alumiiniprofiilien avulla

Valikoimastamme löydät tyylikkäät sekä laadukkaat LED-alumiiniprofiilit, jotka on suunniteltu modernia epäsuoraa valoa kaipaaville. Epäsuora valaistus tarkoittaa, että valon lähde ei ole suoraan näkyvissä, vaan valo heijastetaan tilaan jonkun pinnan takaa tai kautta. Erilaiset listat ovat myös suosittuja epäsuoran valaistuksen luomiseen.

Valikoimamme PINTA-alumiiniprofiilit sopivat tavallisempaan epäsuoraan valaistukseen. Ne voidaan asentaa helposti kaappien alle tai päälle, tai sellaisenaan kattoon sekä erilaisten muotojen sekaan katossa tai seinässä. Asennusohjeet ovat selkeät ja helpot, joten sitä ei kannata kauhistua.

Myös SIVU-alumiiniprofiilimme on suosittu. SIVU LED-profiili heijastaa valon nimensä mukaisesti sivusuuntaan, joten se on oiva työkalu luomaan epäsuoraa tunnelmavalaistusta. Valon voi ampua seinään tai kattoon ylös- tai alaspäin. Tuotteemme ovat luotettavia, sillä kaikki alumiiniprofiilimme ovat valmistettu tutkitusti laadukkaista osista.

Jos katossasi on kohotuksia tai listoja, sopivat alumiiniprofiilit täydellisesti niiden sekaan luomaan epäsuoraa valaistusta tilaan.

4. Kiinnostaako langaton ohjaus tai älyvalaistus? Se on helppoa SuperLEDin nauhoilla

SuperLEDin langattomaan valaistuksen ohjaukseen käytettävän vastaanottimen avulla voit kytkeä myös LED-nauhat älyvalaistuksen piiriin. Tarvitset vain himmennettävät tai väriä vaihtavat RGBW LED-nauhat ja langattomasti ohjattavan muuntajan, jonka saat kytkettyä SÄVY-vastaanottimen, jonka kytket Philips Hue Bridge -komentokeskukseesi.

Valaistuksen langaton ohjattavuus ja älyvalot kasvattavat suosiotaan räjähdysmäisesti, eikä suotta. On ihanaa pystyä ohjaamaan koko kodin valaistusta suoraan puhelimelta, ja säädellä upeaa LED-nauhoilla toteutettua tunnelmavalaisusta. Ne sopivat himmennettävään ja väriä vaihtavaan RGB-nauhoilla toteutettuun valaistukseen mahtavasti.

Myös tavanomainen langaton ohjaus on yksinkertaista ja helppoa toteuttaa SuperLED nauhoilla. Saatavilla on langattomia kaukosäätimiä ja seinään kytkettäviä himmentimiä.

Jos kaipaat apua langattomassa ohjauksessa tai älyvalaistuksen suunnittelussa, älä epäröi kysyä asiakaspalvelustamme. Autamme nopeasti!

5. Valitse muuntajan koko kokonaiskuorman mukaan

Muista valita muuntajan koko saman jännitekoon mukaan. 24V jännitteellä toimivalle LED-nauhalle valitaan tietenkin 24V muuntaja, ja 12V nauhalle 12V muuntaja. Muuntajan valinnassa kannattaa ottaa aina seuraavat seikat huomioon:

• Jännite 12V tai 24V

• Kuormankesto

• Kosteussuoja eli IP-luokitus

• Himmennettävyys

Kuormankestossa on hyvä peukalosääntö ottaa aina hieman isompi muuntaja, kuin mitä maksimikuorma LED-nauhoista on. Esimerkiksi 50 watin nauhalle kannattaa valita 60 watin muuntaja, ja pitää kuormitus aina alle 80 % muuntajan kokonaiskuormankestosta. 

Voit laskea tarvittavan muuntajan kuormankeston jakamalla LED-nauhojesi tehon 0,8:lla.
Jos epäröit yhtään oikean muuntajan valinnassa, soita meille tai laita viestiä ja saat haluamasi vastauksen nopeasti. Autamme mielellämme.

13.3.2024

Saunavaloilla oikea tunnelma - millaiset valot saunaan?

Sauna ei ole vain paikka puhdistautumiseen ja rentoutumiseen; se on myös tila, jossa mieli ja keho kohtaavat rauhan. Tämän pyhän tilan valaistuksella on merkittävä rooli saunakokemuksen luomisessa. Valaistuksen avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia, joista jokainen heijastaa omaa ainutlaatuista saunatarinaansa. Saunan valaistus ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen kuumassa ja kosteassa ympäristössä, vaan se on myös keskeinen tekijä tunnelman luomisessa, mikä vahvistaa saunan parantavaa vaikutusta.

8.3.2024

Alasvalot - näin luot tyylikkään yleisvalaistuksen kotiisi

Valaistus on kodin sydän – sen tehtävä ei ole ainoastaan valaista tilaa, vaan luoda myös tunnelmaa ja vaikuttaa asumismukavuuteen. Yksi modernin valaistuksen kulmakivistä ovat alasvalot. Nämä tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet ovat nousseet suosioon niiden monipuolisuuden ja esteettisen ulkonäön ansiosta. Alasvaloissa yhdistyy moderni teknologia ja muotoilu, joka tarjoaa jokaiseen kotiin optimaalisen yleisvalaistuksen ratkaisun.

28.2.2024

Näin valitset täydelliset kattovalaisimet joka huoneeseen

Kun suunnitellaan kattovalaisimia eri tiloihin, kuten olohuoneeseen, keittiöön, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja eteiseen, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus, valaistuksen tarve ja sisustustyyli. Kattovalaisimet, erityisesti LED-kattovalaisimet, tarjoavat monipuolisia ratkaisuja valaistukseen, joilla voidaan luoda haluttu tunnelma ja parantaa tilan toimivuutta. Musta kattovalaisin, valkoinen kattovalaisin tai kattovalaisin puusta voi toimia keskeisenä osana tilan visuaalista ilmettä, kun taas kohdevalaisimet ja spottivalot tuovat tarkkaa valoa tarvittaviin kohteisiin.

21.2.2024

Kylpyhuoneen valaisin - Opas kylpyhuoneen valaistukseen

Kylpyhuoneen valaistuksella on merkittävä rooli jokapäiväisessä elämässämme, vaikuttaen paitsi tilan toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen myös viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Valon avulla voimme luoda tilasta käytännöllisen ja visuaalisesti kutsuvan. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme kylpyhuoneen valaistuksen maailmaan, tarjoten kattavan oppaan siitä, kuinka valita oikeat valaisimet, lamput ja valopeilit kylpyhuoneeseesi.

14.2.2024

Makuuhuoneen valaisin - Millainen valaistus makuuhuoneeseen?

Makuuhuone on kotimme pyhäkkö, paikka, jossa päivän murheet sulkeutuvat oven ulkopuolelle ja lepo ottaa vallan. Sen tunnelma ja viihtyisyys ovat avainasemassa, kun tavoitteena on rauhoittuminen ja virkistävä uni. Valaistuksen rooli tässä pyrkimyksessä on keskeinen, sillä se ei ainoastaan valaise huonetta, vaan luo myös tunnelmaa, vaikuttaa mielialaan ja jopa parantaa unen laatua. Oikeanlainen valaistus makuuhuoneessa voi siis olla ratkaiseva tekijä hyvän yöunen saavuttamiseksi.

8.2.2024

Mikä on lux? Valon ja tilojen merkitys selitettynä

Valaistus on olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, vaikuttaen paitsi tilojen esteettisyyteen myös hyvinvointiimme ja tehokkuuteemme. Valon määrää eri ympäristöissä mitataan usein luxina, mutta mitä tämä mittayksikkö todella tarkoittaa, ja miksi sen ymmärtäminen on tärkeää?

31.1.2024

Mikä on valaisin? Asiantuntijan neuvoja lumeneista luksiin

Valaistus on olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, vaikka emme aina pysähdykään miettimään sen merkitystä. Kotimme ja työpaikkamme valaisimet eivät ole pelkästään käytännöllisiä välineitä; ne luovat tunnelmaa, vaikuttavat mielialaamme ja jopa terveyteemme. Oikein suunniteltu valaistus voi muuttaa tilan kokonaan, tehdä siitä kutsuvamman, viihtyisämmän tai toimivamman.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä