Suomen laajin valikoima
Ennen klo 12 tilatut lähtee samana päivänä
Ilmainen toimitus yli 150€ *), muuten 5.90€ - Ilmainen palautus 100pv!
100% suomalainen perheyritys
Asiakkaidemme antama arvosana
Lue asiakkaidemme kokemuksia
0 tuotetta 0,00 €

Valaistussuunnittelu säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Oletko rakentamassa uutta omakotitaloa tai kenties remontoimassa vanhaa? Valaistussuunnittelu on oleellinen osa kodin rakentamista tai remontoimista. Valaistus on hyvä suunnitella etukäteen ja hyvissä ajoin, sillä harvoin kukaan onnistuu luomaan kotiinsa oikeanlaisen valaistuksen vain kävelemällä kauppaan ja ostamalla valaisimet. Huolellinen suunnitelma säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

Valaistussuunnitelmassa kartoitetaan henkilökohtaiset valaistustarpeet

Valaistussuunnittelussa lähdetään liikkeelle henkilökohtaisista tarpeista. Jokainen kokee valon eri tavalla. Toiset tarvitsevat valoa enemmän kuin toiset. Muun muassa ikä vaikuttaa valon tarpeeseen ja siihen, miten heijastavaksi valon kokee. Myös valon värin valinta tehdään henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Kodissa on erilaisia huoneita, joissa tehdään erilaisia asioita. On siis selvää, että tarvitaan myös erilaista valaistusta eri huoneisiin. Valaistuksen tehtävä on paitsi valaista koti, myös luoda tunnelmaa sekä mahdollistaa vaivaton ja turvallinen työskentely.

Valaistuksen suunnittelijalle tärkeitä tietoja ovat muun muassa;

  • Onko kyseessä uudiskohde vai remonttikohde? Uudiskohteessa valaistukselle ei ole yhtä paljon rajoitteita kuin remonttikohteessa. Lisäksi remonttikohteessa täytyy miettiä, mitkä valaisimet halutaan pitää ja sovittaa uudet valaisimet vanhojen rinnalle.
  • Miten valaisimia halutaan ohjata? Halutaanko valaisimiin perinteiset katkaisijat vai olisiko tarvetta älykkäälle ohjaukselle?
  • Millainen valonmäärän tarve asukkaalla on?
  • Mikä budjetti valaistukseen on varattu?
  • Minkä tyylistä valaistusta haetaan ja mikä valon väri miellyttää eniten? Esimerkiksi valon värin valinnalla on suuri vaikutus tunnelmaan, joten kannattaa etukäteen miettiä, millaista tunnelmaa halutaan tuoda. Valitsemalla koko talon yleisvalaistukseen sama valon väri, saadaan lopputuloksesta yhtenäisempi.

Valaistussuunnitelma kannattaa tehdä ennen sähkösuunnitelmaa, sillä tällöin sähkösuunnittelijalta säästyy aikaa, koska valaisinpisteitä ei tarvitse suunnitella. Sähkösuunnittelija myös näkee valaistussuunnitelmasta, millaisia johdotuksia tarvitsee tehdä sekä tietää mihin ja millaisia kytkimiä pitää asentaa.

Oikeanlainen valaistussuunnitelma tuo esiin sisustuksen parhaat puolet

Valaistuksella on helppo korostaa sisustusta ja nostaa esiin oikeita asioita. Esimerkiksi LED-kiskovalaisimet ja LED-kohdevalaisimet ovat erinomaisia valintoja, jos halutaan korostaa jotakin tiettyä asiaa kodissa.

Valaistussuunnitelmaa tehdessä olisi hyvä olla käsitys, millaisia värejä kodissa aiotaan käyttää. Erilaiset materiaalit ja värit tarvitsevat erilaista valoa. Lämpimien värisävyjen kanssa parhaiten sopii valon väriksi lämmin valkoinen, kun taas viileiden sävyjen kanssa sopivampi on kirkas valkoinen. Toisaalta kirkas valkoinen myös raikastaa lämpimiä värisävyjä, kuten kellertävää puuta. Valon värin valintaan vaikuttaa myös se, millaista tunnelmaa huoneeseen haetaan. Lämpimämmällä valolla saadaan luotua tunnelmallisempi valaistus ja kirkas valo sopii hyvin esimerkiksi työskentelyyn tai yleisvalaistukseen. Enimmäkseen valon värin valintaan vaikuttaa kuitenkin jokaisen omat mieltymykset, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää vaihtoehtoa. 

Olohuoneen monikäyttöinen valaistus

Eri huoneissa on eri valaistustarpeet

Valaistussuunnittelussa tulee ottaa huomioon eri huoneiden erilaiset käyttötarkoitukset ja niiden tarvitsema valaistus.

Keittiön valaistuksessa tärkeää on huomioida, että työtilassa valaistus on riittävä. Keittiön välitilassa käsitellään teräviä veitsiä, joten valon täytyy olla tehokas, jotta työskentely on turvallista. Keittiön välitilan valaisemiseen oiva vaihtoehto on LED-valonauha, joka luo tasaisen ja tehokkaan valaistuksen koko matkalle. Työvalon lisäksi keittiöön tarvitaan yleisvalaistusta. Ja koska keittiössä istutaan usein iltaa tai halutaan nauttia tunnelmallisesta illallisesta, olisi varmasti mukavaa, jos valaistusta voisi myös himmentää tunnelmaan sopivaksi.

Makuuhuoneen valaistusta miettiessä yksi tärkeä seikka on esimerkiksi se, onko makuuhuone tarkoitettu pelkästään nukkumiseen vai löytyykö sieltä kenties myös työpöytä. Valaistuksen tarve on täysin erilainen, jos makuuhuoneessa halutaan tehdä myös töitä. Tällöin tarvitaan pehmeän tunnelmavalaistuksen lisäksi myös tehokasta työskentelyvaloa. Makuuhuoneeseen kannattaa suunnitella myös lukuvalot, jotka saa helposti sammutettua nousematta sängystä. Lasten makuuhuoneissa valaistustarpeet ovat taas hyvinkin erilaiset kuin aikuisten, sillä lapset tarvitsevat hyvää valaistusta myös leikeissä, rakentalussa ja askartelussa.

Olohuone on usein hyvin monikäyttöinen huone. Siellä oleskellaan, luetaan, katsotaan televisiota ja leikitään lasten kanssa. On siis selvää, että myös valaistusta tarvitaan eri tarpeisiin. Olohuone on usein myös melko suuri tila, joten valaistussuunnitelmassa on tärkeää ottaa huomioon, että koko huone tulee valaistuksi. Kodikkuutta olohuoneeseen saadaan epätasaisella valaistuksella, eli korostamalla tiettyjä paikkoja ja luomalla myös varjoja.

Älä unohda ulkovalaistusta

Ulkotilojen valaistus on myös tärkeä osa valaistussuunnitelmaa. Ulkovalaistuksella on samat kriteerit kuin sisävalaistuksellakin; valoa pitää olla riittävästi, jotta pihalla on turvallista kulkea ja työskentely myös ulkona onnistuu. Myös ulkona voidaan luoda tunnelmaa valaistuksen avulla ja kohdistaa valaistusta oikeisiin paikkoihin. Suurien ikkunoiden valtakaudella ulkovalaistus on myös osa sisävalaistusta ja vaikuttaa suuresti pimeän ajan näkymään.

Ulkovalaistus on osa valaistussuunnitelmaa

Jätä valaistussuunnittelu ammattilaisen huoleksi ja nauti luksusvalaistuksesta

Rakentamiseen ja remontointiin liittyy monia eri osa-alueita ja huomioitavia asioita. Kaikkea ei tarvitse eikä kannata tehdä itse. Valaistus on yksi osa-alueista, joka kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi. SuperLEDin asiantuntijat tekevät valaistussuunnittelun puolestasi ja sinä saat vain nauttia valmiista luksusvalaistuksestasi, joka on luotu juuri sinun tarpeidesi mukaan.

SuperLED on tehnyt satoja valaistussuunnitelmia ympäri Suomen. Valmis valaistussuunnitelma helpottaa rakentajan arkea ja poistaa yhden tehtävän to do -listalta. Teetämme mittatilaustyönä valaistuspaketit sekä yksilölliset valaistussuunnittelut.

Valaistussuunnittelussa otamme huomioon kodin sisustuksen sekä kodin arkkitehtuuriset piirteet pohjakuvien avulla. Suunnitelmassa valitsemme sopivimmat valaisintyypit, laskemme tiloihin tarvittavan valon määrän ja etsimme parhaat paikat valaisimille. Etsimme myös sopivat valaisimet satojen LED-valojen valikoimastamme.

Lue lisää valaistussuunnittelupalvelustamme ja tilaa valaistussuunnitelma > 

2.12.2022

Talon rakentamisen tärkeimmät vaiheet – valaistussuunnitelmaa unohtamatta

Talon rakentaminen on valtava prosessi, joka vaatii runsaasti rahaa, aikaa ja ajatustyötä. Rakentamiseen liittyy todella paljon eri työvaiheita ja yksityiskohtia, joita tulee ottaa huomioon. Tässä blogitekstissä käymme läpi pienen pintaraapaisun tärkeimmistä seikoista, jotka liittyvät talon rakentamiseen. Vaikka rakennusprojekti alkaakin suurten raamien hahmottamisesta, kerromme myös, miksi valaistusasiat kannattaa ottaa huomioon myös alkutaipaleella.

28.4.2022

Hyvä teollisuusvalaistus lisää tuottavuutta – LED-nauhat teollisuuteen ja rakennustyömaille

Valaistukseen huomion kiinnittäminen teollisuudessa ja liiketiloissa on erittäin tärkeää. Hyvä teollisuusvalaistus lisää tuottavuutta, vähentää työtapaturmien määrää sekä minimoi virheet. Usein valaistukseen kiinnitetään huomiota vasta silloin, kun sitä ei ole riittävästi tai se häikäisee. Hyvin suunniteltu valaistus on kuitenkin aina investointi tuottavampaan työhön yritysympäristössä.

10.1.2022

Valaistussuunnitelma, sisustussuunnitelma ja sähkösuunnitelma – Palvelut rakentajille helpottavat talonrakennusprojektia

Talonrakennusprojektiin liittyy paljon erilaisia aihealueita, joita rakentajan täytyy miettiä ja ottaa huomioon. Koska huomioitavia asioita on paljon, ei kaikkea kannata yrittää tehdä itse. Rakennuspalveluiden ostaminen asiantuntijalta säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi valaistussuunnittelu, sähkösuunnittelu ja sisustussuunnittelu. Nämä ovat kaikki erittäin tärkeitä osa-alueita omakotitalon rakennusprojektissa, mutta niiden tekeminen ei välttämättä ole järkevää itse.

8.12.2021

Suunnitteletko remonttia? Älä unohda valaistusta

Oletko suunnittelemassa remonttia? Mietit varmasti, miten remontti kannattaisi toteuttaa – onko sinulla itselläsi riittävästi tietoa ja taitoa toteuttaa se itse, vai olisiko syytä käyttää urakoitsijaa? Remonttia suunnitellessa täytyy ottaa huomioon monia asioita, riippuen tietysti myös siitä, mitä tilaa ollaan remontoimassa ja mikä on remontin pääfokus. Joka tapauksessa yksi tärkeä osa-alue remontissa on valaistus ja sen suunnittelemiseen kannattaa panostaa. Valaistus on edullisin tapa saada aikaan arjen luksusta. Pelkällä valaistuksen uusimisella saadaan raikastettua ilmettä ja luotua aivan uudenlaista tunnelmaa.

8.11.2021

Huolellinen sähkösuunnittelu vähentää kustannuksia ja lisää asumismukavuutta

Sähkösuunnittelu on tärkeä osa rakennussuunnitelmaa ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, kun talon muu suunnittelu on pääpiirteittäin valmis. Huolellisesti tehty suunnitelma ennaltaehkäisee jälkikäteen tehtävien muutosten tarvetta ja näin ollen vähentää kustannuksia. Hyvä sähkösuunnittelu myös lisää asumismukavuutta ja käytännöllisyyttä.

9.10.2021

Valaistussuunnittelu säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Oletko rakentamassa uutta omakotitaloa tai kenties remontoimassa vanhaa? Valaistussuunnittelu on oleellinen osa kodin rakentamista tai remontoimista. Valaistus on hyvä suunnitella etukäteen ja hyvissä ajoin, sillä harvoin kukaan onnistuu luomaan kotiinsa oikeanlaisen valaistuksen vain kävelemällä kauppaan ja ostamalla valaisimet. Huolellinen suunnitelma säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

23.9.2021

Keittiön valaistus – LED-nauhat keittiön välitilaan

Keittiön valaistus on yksi tärkeimmistä asioista, mitä täytyy miettiä keittiösuunnittelussa. Valaistuksella on tärkeä rooli turvallisessa työskentelyssä keittiössä. Keittiö on paikka, jossa ihmiset viettävät paljon aikaa – siellä paitsi tehdään ruokaa, myös seurustellaan ja nautitaan pöydän antimista.

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Tuotesuodattimet

Jätä viesti